diplomi180613DКметът Минчо Казанджиев връчи днес почетната грамота на град Ловеч на първенеца на випуск 2013 на Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф I“. Пълният отличник Иван Евтимов получи наградата си по време на тържествената церемония в училището за връчване на дипломите за завършено средно образование. Зрелостникът е удостоен с почетната грамота със заповед на кмета за показани отлични резултати в учебния процес, за успешно завършване на средното образование, за спечелени призови места в национални състезания и за издигане престижа на град Ловеч. Най-добрият ученик получи още от кмета подарък с един от символите на Ловеч – картина на Бароковите къщи.

Иван благодари на кмета Казанджиев за оказаната чест, благодари на учителите си за всеотдайността им, помогнала за неговия успех, благодари на ръководството на училището, подкрепяло го в извънкласните дейности. Доскорошният дванадесетокласник пожела на своите съученици да открият пътя си в живота.

Успешен старт в живота пожела на зрелостниците и кметът Казанджиев. Той ги поздрави за високите резултати от държавните зрелостни изпити (от 177 ученици 118 са с оценка отличен) и изрази убеденост, че те никога няма да забравят Езиковата, гимназията, в която влизат най-добрите деца, и че винаги ще помагат на любимото училище, както са го правили поколения преди тях. Казанджиев връчи дипломите за завършено средно образование на учениците от 12 „а“ клас, чийто класен ръководител Диана Стефанова за пръв път изпраща зрелостници.

diplomi180613BБлагодарност за упоритостта и трудолюбието към завършилите отправи началникът на Регионалния инспекторат Райко Райков, който пожела много дръзки мечти на младите хора.

„Когато навремето ви пожелах да сте най-добрите, не очаквах, че наистина ще бъдете най-добрите. Благодаря ви за петте години, в които градихте историята на училището“ – с тези думи към абитуриентите се обърна директорът на Езиковата Радослав Хитов.

Високите постижения на езиковци са кауза и вътрешна потребност, вие показахте, че любимата Езикова е сред най-добрите училища в България, тя е еталон. Тези думи на водещите церемонията бяха посрещнати с бурни аплодисменти.

На тържеството присъстваха дипломанти, учители и родители.

5 коментара

  1. uspeshen start v jivota!

    1. Браво на випуск 2013!!

Comments are closed.