dogovorisocuslugi212131Кметът Минчо Казанджиев връчи  трудовите договори на персонала в новите социални услуги, създадени по проекта „Нови възможности за деца и младежи с увреждания в община Ловеч чрез предоставяне на социални услуги от резидентен тип“ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. По него община Ловеч разкрива два типа социални услуги: Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) за деца, лишени от родителска грижа, и Защитено жилище за младежи с увреждания, които ще се предоставят в три ЦНСТ-ата и в едно защитено жилище на територията на град Ловеч.

За целта е назначен персонал за предоставяне на социалните услуги. Днес трудовите си договори в първия работен ден получиха 49 човека, спечелили конкурса за обявените длъжности в надпревара с общо 270 кандидати. Те са управител на социалната услуга, медицинска сестра, 4-има социални работници, 27 детегледачки, 4-има социални асистенти, един работник обслужващи дейности и екип по деинституционализацията – двама психолози, двама социални работници, двама рехабилитатори, един консултант социални дейности и четирима общи работници.

dogovorisocuslugi212132При повторния прием на документи е избран и лекар-педиатър в екипа по деинституционализация. Така работните места общо стават 50. Незаето остана едно свободно работно място – за психолог в ЦНСТ, за което предстои трето обявяване.

По време на връчването на трудовите договори на заетите в социалните услуги кметът заяви, че те са отговорни за това децата да се чувстват наистина в семейна среда. „Разчитам на вас да гледате /на тези деца като на свои, да се грижите за тях като майки“ – подчерта Казанджиев. Той обяви, че точно затова и контролът, който ще се осъществява, ще бъде много стриктен и насочен именно към отношението на персонала към децата. „Нашата работа е да ги подготвим, така че да бъдат адаптирани към живота – каза още кметът. – Голямата ни задача е да ги възпитаме най-добре.“

dogovorisocuslugi212133Проектът „Нови възможности за деца и младежи с увреждания в община Ловеч чрез предоставяне на социални услуги от резидентен тип“ е естествено продължение на изпълнявания от общината друг – „Осигуряване на ефективна социална инфраструктура, предлагаща услуги за деца в риск в Община Ловеч”, финансиран по оперативна програма „Регионално развитие“. Част е от цялостната концепция за трайна замяна на институционалната грижа с акцент върху пряката работа с децата и младежите, неделимо свързана с подготвената и оборудвана инфраструктура.

2 коментара

  1. Ti moje i predi tqh

Comments are closed.