kmetchisti1209141Сайтът на Община Ловеч информира, че по инициатива на кмета Минчо Казанджиев днес той и служители на общината и на „Еко“ ЕАД прочистиха пътя от Ловеч за с. Горан.

С лични и служебни резачки и храсторези те отстраниха прораснали храсти и надвиснали над пътното платно клони, застрашаващи безопасността на движението.

Събраният дървен материал ще бъде извозен от „Еко“.

Следващата седмица районът ще бъде и окосен.

20 коментара

  1. Вчера минах по този път. 30 м отстранени храсти не са достатъчни и тия от Пътно да си вършат редовно работата, а да не чакат епизодични акции…

    1. тъй ли бе любчо
      много ги чуваш работите
      изрод
      ти си гледай твоята

    2. Анонимен, червен боклук, марш в кочината!

  2. И ти ли бе проба 🙂 Леко само да не се подхлъзнете със Заверджиев, че много хлъзгаво стана 🙂
    Тук не става дума за сняг и боклуци около къщите, а за опасни, обрасли пътища в цялата община. Това е работа на кмета, а не съседа по нива.
    Колкото до гражданското самосъзнание, той отдавна го е застрелял, даже без помощта на Денко.
    Айде някой от вас дървени философи да ми отговори сега, работа на кмета ли е в работно време да реже клонки по пътищата. От 9.00 до 17.00 кмета има един закон неща, които трябва да изпълнява. Вместо да мисли как да измъкне града от блатото, в което ни е вкрал, ще ми се снима! Негова работа е да организира, контролира, съдейства, но не и да се прави на фотомодел с резачка. Ако му стане нещо, падне клонче и го пребие, кво правим? Оставаме без кмет, щото се е правил на звезда?
    Кой ще кани инвеститори, кой ще печели проекти, кой ще повишава качеството на живот на хората, ако му стане нещо, а? Ти ли Заверджиев или другия философ Проба?
    Вместо да се грижете за здравето на кмета си, вие искате зорлем да го утрепете като одобрявате подобно необмислено поведение. Ама то и за плонжа се иска малко ум и умения, не ли? 🙂

  3. На Кмета не му е за пръв път!
    Винаги е казвал, че с радост подкрепя такива инициативи – да си почистим около къщичките!
    За разлика от други, дето обещават, а не идват, в такива случаи той помага!
    http://lovechtoday.eu/%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D0%B5-%D0%B2%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B8-%D0%B2-%D0%BF%D1%80/

    Не съм му адвокат, да обяснявам защо го прави, но това за мен е добър начин да се опита да събуди гражданското ни съзнание…
    Снега, боклуците, храсталаците и треволаци по тротоарите около къщите ни са наша грижа, а не на кмета!
    Кой разбрал, разбрал…

  4. Подържам, такива подобни на Ленинските съботници бригади /разбирай без кавички/.Може би би било по-добре те да са по-често. Похвално!

  5. Да слезем на земята, другари! Браво за какво?
    Браво за това, че пътищата са приведени във вид, в който трябва да са винаги, не само по някаква смешна инициатива?
    Браво за това, че кмет и една камара служители на общината напускат работа и отиват да режат клонки в работно време? Това ли им е квалификацията или нямат друга работа?
    Браво за това, че в цялата общината пътищата са изключително опасни и ще чакаме на някой си да му хрумне “инициативата” да направи пътищата безопасни и да си изпълни законовите задължения?
    Браво за това, че един от много опасни пътища е поочистен, а кмета не може да си организира работа и да поддържа цялата пътна мрежа?
    Другари, аре малко по сериозно, а?
    Иначе идеята ви не е лоша. Общината не може да накара фирмата по почистване да си върши работата, айде кмет и община на бригада 🙂
    Кмета не може да накара неговите пишман охранители да глобяват, айде Казанджиев на улицата с карнетка в ръка 🙂
    Кмета не може да накара крадливите шефове на пазара да събират таксичките, айде с билетчета в ръка минчо сряда да събира 🙂
    А Великият комбинатор и там ли ще ходи 🙂
    Представям си кмета на Лондон да ходи с четка да боядисва тротоари или да слага маркировка 🙂

    1. Въпросната отсечка почистена ли е – ПОЧИСТЕНА, но ти анонимний лайномете незабавно се изсра на метеното! И ако, е така както ти твърдиш “в цялата общината пътищата са изключително опасни”, защо до сега не си написал един ред по въпроса тук? Писал ли си сигнали до кмет, общински съвет, областен управител за решаване на проблема? Ами си взел да ме питаш мен: Браво за какво?
      Ами браво за свършената работа, за почистения път! Нима ти можеше да почистиш по-добре от кмета и за това подскачаш тук ?
      Ако някои действия или бездействия в работата на общинската администрация, на кмет на общински съвет според теб ТЕ нарушават закони или твои права, то си свободен да решиш проблема в СЪД-а.
      Да ама Не!
      Анонимните лайномети само тук са герои, защото само тук можеш да пишеш безнаказано глупости и лъжи.

      п.п. хари потър или там както се казваш, ако наистина искаш да направиш нещо добро за Ловеч, излез публично, напиши си името и можем заедно да се борим срещу нарушенията (ако има такива реално) които кмета е направил.

    2. Ти уважаемии, как знаеш, че написаното е лъжа? Видял ли си какво са изчистили? Но не това е питанката. За нормално ли приемаш цял кмет да ходи да реже клонки в работно време? Ако това му е работата съм съгласен. Ама ако не е кво правим? като подам сигнал за дупки по твоята логика трябва да очаквам минчо да хване лопатата и да хвърля асфалт, не ли?
      В моята фирма всеки си знае работата. Не мога да си представя хаоса, ако шефа ми тръгне да сменя гумата на буса, вместо да сключи сделка, само щото шофьора му не си е вършил работата. И още, аз като си свърша работата получавам заплата за това и никой не ми ръкопляска. Искаш от мен да му издигна паметник на кмета защото е зарязал задълженията си на кмет за да ходи да се фота с други мързеливци.Какво да ти обяснявам, мислим по различен начин.

    3. Преди няколко дни кандидат депутатите от ПП”ГЕРБ” с ботуши и лопати ринаха кал в бедстващите райони на България и веднага група лайномети скочиха: ами това не им било работа, това било предизборен PR … Да де, но с работата си тези хора помогнаха на бедстващите българи за разлика от лайнометите, като хари потър, които имат наглостта да ми казват, какво да харесвам и какво да не харесвам. Ай сектир бе пезевенг! Никой не може да ми казва, какво да харесвам и какво да не харесва, а още по-малко анонимни лайномети да ме питат: Браво за какво? Днес кмета организира и свърши полезна за хората работа, но пък това не му било работа – дрън, дрън. Е, къде точно кмета е нарушил закона за да му търся отговорност? Според мен днес той не е нарушил закона с това чистене и му казвам БРАВО! Нека продължава да чисти! Защото не чисти на вилата си, а чисти пътя на хората.
      хари потър, ако искаш да не те наричам лайномет и да те взема на сериозно, когато критикуваш посочваш точно, кой член и коя буква от закона е нарушил кмета. Всичко друго са мокрите ти сънища, които не ме интересуват- кое било или не било добре, как било в Лондон и как на Марс, когато ти станеш кмет, тогава прави, като кмета на Лондон, кмета на Марс или ако ти е кеф отбий Осъма да тече към Троян.

    4. Заверджиев, ти си умен и грамотен мъж. Правиш разликата между хора в отпуска, участващи в някаква си предизборна кампания и хора на работа, които не вършат свойственото за тях, а ходят да ми режат клонки като на съботник. Едните ползват свободното си време за ПР, другите бягат от работа за ПР. Има разлика и знам че я виждаш.

    5. А бе лайномет, ти се оказа много тъпо парче. Още с първия си пост го доказа и продължаваш, но няма да ме впечатлиш с тъпотията си. На какъв език да ти го кажа:
      Посочи ми член, алинея, буква, точка от ЗАКОН нарушени от кмета вчера, когато е чистил и аз ще ти се извиня, че не си тъпо парче и лично ще сезирам съответните органи за закононарушението.
      А както ти харесва или не в работата на кмета ти го казах и пак ти казвам:
      Докато не се докажат в съд незаконосъобразни действия или бездействия на кмета означава, че той работи законосъобразно, колкото и да не ти харесва. Анонимнико, когато ти лично участваш в избори и теб изберат за кмет, тогава управлявай като ти е кеф.

    6. хари галиииии…..
      Разбрахме кво време за ПР си ползвал/а а не каза за кви пари?
      Другаря милю радевски от стари времена захранва Групата на кмета .
      Твоита група смучка от моите и на заверджиев парици. От тях дава и на ибелина радевска за клуба в горан. И кво излиза – милю на кмета Герб на милю = ГерБсп.Вечна дружба! Аи сиктир. Марш с лопатите по широкия горански път право при милю на отчет!!!!!Смучката е бонус.И п.денчев е на кяр. 🙂

  6. И аз поздравявам тази инициатива, но искам да попитам, кой трябва да почисти клоните на дърветата по улиците на града? Питам, защото до колкото разбирам дърветата са общинска собственост и ако човек сам вземе решение да ги отстрани, веднага някой “доброжелател-съсед-еколог” се обажда и пристигат някакви, с разни папки и започват да пишат глоби и стават едни разправиииии, думи нямам. Ми изпонадрахме си бусовете от клони и шубраци. Към кого да се обърна за да се вземат мерки и да се почистят такива участъци?

  7. Поздравления за инициатива на кмета Минчо Казанджиев и на „Еко“ ЕАД за добре свършената работа. Един изключително опасен пътен участък от общинската пътна мрежа е почистен, браво. Но има няколко участъка от с.Горан до разклона Слатина – Дойренци, където не могат да се разминат два автомобила, без да имат поражения от храстите и клоните превзели пътя.

  8. Поздравления за инициатива на кмета Минчо Казанджиев и на „Еко“ ЕАД за добре свършената работа. Един изключително опасен пътен участък от общинската пътна мрежа е почистен, браво. Но има няколко участъка от с.Горан до разклона Слатина-Дойренци, където не могат да се разминат два автомобила без да имат поражения от храстите и клоните превзели пътя.

  9. На Минчо много ще му отива тази работа…

Comments are closed.