remontchervenbrqg2208153Кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев заедно с ръководителя на проекта „Зелена, достъпна и привлекателна градска среда в Ловеч” Величка Върбанова посети ж. к. „Червен бряг” и проследи извършването на строително-ремонтните работи по проекта. При посещението се полагаше бетоновата настилка на новоизгражданото многофункционално спортно игрище с помощта на машина за лазерно подравняване. Машината разполага с вибрираща греда, която гарантира много добро уплътняване и висока степен на равнинност, контролирана чрез лазерна система.

Игрището е част от изгражданото по проекта за „Червен бряг“, където продължава строителството на велоалеи, пет детски площадки, две площадки за фитнес на открито, игрище за бадминтон, площадка за тенис на маса. Това е един от малкото проекти в България, чрез който се извършва комплексно и интегрирано обновяване на цялата територия на жилищен квартал. Извършва се нова вертикална планировка на цялата територия, като са променени изцяло наклони и нива на тротоари. Парковото осветление е модерно и енергоспестяващо, за първи път в Ловеч се изгражда автоматизирана поливна система, както и унифицирани за целия квартал елементи на градското обзавеждане (беседки, пейки и питейни фонтанки). Рехабилитира се и автоалейната мрежа.

remontchervenbrqg2208151Одобрени са от управляващия орган на оперативната програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. и е сключен анекс към договора за безвъзмездна финансова помощ за допълнителните обекти в квартала, сред които покриване на част от Гознишката бара, изграждане на площадки за домашни любимци, скейтбордна площадка, всички пътностроителни работи по северния обходен път от страна на ж.п. линията, в това число и тротоарните настилки, рехабилитация на уличната и автоалейна мрежа с прилежащите тротоарни пространства между ОДЗ „Слънце” и СОУ „Тодор Кирков”. Строителството е възложено и вече се работи интензивно.

3 коментара

  1. За първи път от над година насам, разбрах, че имало виждаш ли ръководител на проекта! Ама тази госпожа Величка Върбанова има ли си длъжност някаква, работно място, телефон поне, че да я попитам аджеба кога за последно е стъпвала на обекта?? Че нещо от зелено стана бетонена градската среда в квартала..

  2. ПЕША ли мина Кмета или директно го закараха до ефектно подскачащата веме два дни машина между блоковете 108 и 112???
    Защото АКО беше отишъл ПЕША между училище “Тодор Кирков” и блок 108, което е 100м щеше да види около 100! хлътнали и подскачащи при минаване от страна на гражданите ПЛОЧКИ!
    Така де, някой се опита да замже работата и да ги уплътни с бяла смес, но само до половината разстояние!
    Та господин Кмет Казанджиев и г-жа Велика Върбанова, знаете ли въобще, че между ОДЗ „Слънце” и СОУ „Тодор Кирков”, не в посока “Гозна бара”, а в посока изход на квартала, на изток половината плочки вече са за подмяна или поне за укрепване и как бихте коментирали факта, че 90% от насадените дървета по Проекта вече са изсъхнали поради нечие безхаберие и НИТО едно поливане на посадените дръвчета от месец април насам?
    Това не е ли липса на контрол от страна на Инвеститор и Община Ловеч и как бихте отговорили на запитване по Закон за достъп до Обществена информация на тези въпроси??
    Кой ще понесе отговорността за изсъхналите дръвчета и некачественото строителство г-н кандидат кмет за пореден мандат??

Comments are closed.