voda409131Със заповед от вчера кметът на община Ловеч забрани ползването на питейна вода от водоснабдителните мрежи на населените места от община Ловеч за напояване,    поливане на зелени площи и градини, миене на улици, площадки, балкони и превозни средства.

Заповедта е връчена на кметовете и кметските наместници на селата и е разпоредено информиране на населението. Контролът по изпълнението й е възложен на зам.-кмета на община Ловеч Младен Младенов и на изпълнителния директор на „ВиК“ АД – Ловеч, Данаил Събевски.

Заповедта е издадена на основание Закона за местното самоуправление и местната администрация и предложение на изпълнителния директор на „ВиК“ според Наредбата за условията и реда за присъединяване на потребителите и за ползване на водоснабдителните и канализационни системи.

Причината за забраната е продължителното засушаване и силното намаляване на дебитите на водоизточниците, ползвани за питейно-битово водоснабдяване на населените места в общината, и с оглед осигуряване на достатъчни за питейно-битовите нужди на населението водни количества.

2 коментара

  1. http://lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/208.jpg?ver=1

    Втори ден, на метри от входа на езикова гимназия извира вода без изобщо да се съобразява със заповедта на кмета за забрана за миенето на улици.
    Най-вероятно водата е решила да измие улицата напук на кмета /който отказва да мие улиците тази година или поне аз не съм видял до сега такова чудо/ за тържествата по случай откриване на новата учебна година за радост на учениците, родителите и учителите от езикова гимназия.
    И по стара българска традиция, както се казва ;
    Да им върви по вода на всички ученици и учители през новата учебна година!

  2. Типично по комсомолски! Кмете, колко пъти преди избори обещаваш язовир “Черни Осъм”, а? Колкото пъти твоите червени шапчици идват на власт и какво направиха? Ама то обещанията за бабичките са едно, а да се изпълняват е друго.
    Ще ми забранява да поливам и да си мия колата, ай сиктир бе!!!!!
    Вода нямало, пари нямало, нищо няма. Като не можеш да се справяш айде ходи си у вас. Червени боклуци такива

Comments are closed.