traidqnko2605131Със заповед от днес кметът на Ловеч Минчо Казанджиев забрани целогодишно къпането във всички водни обекти на територията на общината (открити канали, изкопи, реки и язовири), неотговарящи на изискванията на Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи. Това се прави за осигуряване безопасността на хората и предотвратяване на удавяния.

На собствениците и наемателите на плувни басейни се нарежда да организират максималното обезопасяване на обектите. На тях, както и на кметовете и кметските наместници на селата, на чиято територия са водните площи, са възложени и предохранителните мерки в разрешените и забранените за къпане зони.

Лицата, които нарушават разпоредбите на Наредбата, носят административно-наказателна отговорност. Длъжностните лица, които ще съставят актовете, са служителите на Районно управление „Полиция“ и на БД „СКОРС“.

Копие от заповедта е изпратено на РЗИ, БЧК, МВР, на собствениците и ползвателите на водните обекти, както и на кметовете и кметските наместници на населените места за изпълнение.

Заповедта на кмета е на основание Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяване на водните площи и Наредба № 5 за управление качеството на водите за къпане и за осигуряване безопасността на хората.

7 коментара

  1. Забравих да попитам. Банята ми също не е обезопасена със спасител и там ли ми е забранено?

  2. Браво "селски" сега сложи легнали полицаи и светофари по нивите около язовирите, за безопасност, и храсти сложи да се крият контролните органи!

  3. Да направят един свестен плувен басейн и няма да имат проблеми с къпането в необезопасени зони..

    1. Omg we , mi kude da hodime na basein v liqnito li … mn zle

    2. т'ва имам предвид.като забраняват къпането в необезопасени зони,да направят обезопасни

  4. Я дай копие от заповедта, че искам да я обжалвам пред другарките му от Административен съд.

Comments are closed.