rekapochistvane280613CКметът Минчо Казанджиев забрани със заповед целогодишно къпането във всички водни обекти – открити канали, изкопи, реки, язовири и др., на територията на общината, неотговарящи на изискванията на Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи, за осигуряване на безопасността на хората и предотвратяване на удавянията. Разрешено е само ползването на зоните, обособени за къпане и плуване съгласно Наредбата. На собствениците и наемателите на плувни басейни се нарежда да организират максималното им обезопасяване. Предохранителните мерки в разрешените и забранените за къпане и плуване водни площи са възложени на собствениците на обектите и на кметовете и кметските наместници на населените места, на чиято територия са намират те.

Със заповедта са определени и длъжностните лица за съставяне на актове за нарушаване разпоредбите на Наредбата – служителите на РУП – Ловеч, и на отдел „СКОРС“ към общината. Лицата, които нарушават разпоредбите на Наредбата, подлежат на административно-наказателна отговорност по Закона за административните нарушения и наказания (чл. 32), ако не подлежат на по-тежко наказание.

Копие от заповедта е изпратено на РЗИ – Ловеч, ОС на БЧК – Ловеч, РУП, собствениците и ползвателите на водните обекти, кметовете и кметските наместници на населените места за изпълнение.

Заповедта е на основание Закона за местното самоуправление и местната администрация и Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи във връзка с Наредба № 5 за управление качеството на водите за къпане и за осигуряване безопасността на хората.

4 коментара

  1. Ма като гледам тази заповед за фадроми не е забранена. Купувайте си по една и влизайте смело в Осъма.

  2. Любопитно ми е как полицията ще хукне да пише актове на къпещи се циганета в някой гьол 🙂 Искам да видя 🙂

  3. Я дайте списък на тези, които отговарят

Comments are closed.