leshnica311141Оптимист съм за развитието на селото, отчитайки нагласата на младите да се връщат тук, да мислят за проблемите му и да дават от себе си за разрешаването им. Това каза на празника на Лешница кметският наместник Гинка Атанасова. Много настроение, танци и хора до мрак изпълниха селския мегдан на Лешница на 1 ноември, когато бе проведен традиционният събор. Раздаден бе курбан за здраве, като преди това бе осветен новият църковен полилей в местния храм „Св. Иван Рилски“. Придобивката е закупена и монтирана от църковното настоятелство, изразходената сума, както вече писахме, ще бъде възстановена с лични средства от кмета на общината Минчо Казанджиев.

Атанасова благодари на всички, съдействали за организацията на празника, и на тези, които специално за случая бяха дошли от всички краища на страната.

leshnica311143Сред гостите бяха кметът на Ловеч Минчо Казанджиев, председателят на общинския съвет Тихол Тихолов, общинските съветници Валентина Янкова и Доротея Цанкова, зам.-кметътът на Ловеч Младен Младенов и кметските наместници на Гостиня, Българене и Абланица – Валентина Цвяткова, Тодорка Славчева и Младен Цонев.

Съвсем естествено на 1 ноември бе отбелязан и Денят на народните будители, Валентина Янкова поднесе цветя на домакинята и на читалищните дейци.

И тази година на площада бе представена изложба-базар на традиционните лешнишки занаяти, в която се представиха Мария Тотолакова и Милена Симеонова с живопис и керамика.

Празникът продължи с изпълнение на фолклорна формация „Елит“ със солист Латинка Петрова и оркестър „Настроение“.

leshnica311142

2 коментара

  1. Кметският наместник на Лешница: Оптимист съм за селото, младите се завръщат – след като се пенсионират.

    1. Мини през селото,огледай се,провери има ли живот в него.Па тогаз ни показвай где те е укълвал
      петела.

Comments are closed.