shtabnavodneniq2006142Павлин Иванов

Лично на мен ми писна от евтин ПиАр и симулация на загриженост и липса на действия. За пореден път, градската администрация, начело с кмета Казанджиев провежда медийна акция, която няма да доведе до нищо!

С интерес прочетох съобщението на пресцентъра на Община Ловеч за разпоредбата на Казанджиев към кметовете на селата за незабавно почистване на деретата и контролирано изпускане на язовирите.

Мога да кажа категорично – ПЪЛЕН АБСУРД!

Много бих искал да попитам кмета Казанджиев и неговите „експерти“:

  1. Защо досега не е почистено корито на река Осъм в границите на града? Декари многогодишна гора е израстнала в реката, дори Гугъл мап е снимал безхаберието!
  2. КОЙ и с какви средства ще изпълни неговото разпореждане за „незабавно“ почистване на деретата в селата? Кметове и наместниците да теглят бърз заем от КТБ и да почват ли?
  3. Какво конкретно да направят ловчалии и жителите на общината при бедствие?
  4. Къде да отидат?
  5. Къде са пунктовете за евакуация?
  6. Как ще бъде оповестено?
  7. Има ли генератори за ток, храна, завивки, вода и къде?

8. И накрая, сами ли да си умрем неорганизирано при бедствие или авария или ще ни помогнат институциите това да се случи малко по-организирано?

 

Въпросите ми са сериозно и от техните отговори реално зависи оцеляването на всеки един жител на община Ловеч. Очаквам най-после, да се намери някой или нещо, което да отговори!

6 коментара

  1. Зад деленото на хората по етнически и верски принцип наднича озъбената мутра на фашизма.Зад протяжно меланхоличните горни писания наднича уплашен аутсйидер на който все другите са му виновни.Насилих се да изчета внимателно горните редове с реален риск от силна мигрена/ все едно да изгледаш филмографията на Найо Тицин/ и така не разбрах кои са успелите представители на малцинствата в града ни и кой пречи на автора заради автетичните му старобългарски корени

    1. Зад деленето на хората по етнически признак наднича грозната българска действителност. Относно останалите определения предпочитам да запазя добрия тон и да не падам до нивото на коментиращия.

  2. В събота пътувах от София за Ловеч, а до мен бе седнало двадесет годишно момче, студент в СУ. Познавах го задочно като едно от умните деца в града, печелило дълги години призови (най-често първи) места на състезанията по математика и информатика. Заговорих го, и неусетно пътуването от отегчително се превърна в приятна беседа, като не усетих как мина времето. Обсъдихме няколко теми, основно образованието и местната политика в Ловеч. Останах приятно изненадан, че младежът знае кой е председател на ОС, дори изброи последните трима такива, знае кои са депутатите от нашия район, та дори е в час кои пишат пи ар глупостите (тук бяхме единодушни в оценките си) на кмета. Момчето бе информирано за събитията, случващи се в града, като за всяко от тях изказа и собствено мнение (дори приятно ме изненада с приповдигнато поднасяне информация от този месец, без да ме познава, която в личен план ми е донесла доста радостни емоции).
    Та този млад човек коментира и снимките, на които кмет и разни хора обсъждат евентуални мерки за защита от бедствия, като каза, че на тях са попаднали хора, които очевадно видимо нямат капацитет да се справят не само с подобни задължения, но и изобщо с управлението на общината. Коментира също така и отговора на Казанджиев, адресиран към Иво Райнов, като крайно глупав, некомпетентен и неадекватен.
    Това е едно от качествените деца на града, което не вижда перспектива пред себе си в Ловеч най-вероятно, доколкото го разбрах, няма да се завърне след завършването си тук, където успяват и командват представителите на етническите ни малцинства с дипломи за “вишо” от селски и тарикатски ВУЗ-ове.

  3. Настръхва ми косата като си помисля за бедствия.В гражданска защита на работа вземат връзкари и този които си плати.На хубава заплата са и е спокойно,рай. В полицията ги прибират също такива.Който не завърши нищо и не се реализира стана полицай.За пожарната сякаш мнението ми е по различно,но не можеш да разчиташ само на тях.А за тези в общината и областния ,те само ще пречат, по добре да бъдат разстреляни предварително.

  4. правете нещо за предотвратяване , не след дъжд – качулка

  5. То хубаво кмета разпорежда на кметове и наместници, ама той какво ще направи в града ми е интересно? Едно голямо НИЩО!

Comments are closed.