protestlekari810146Чии интереси защитават Минчо Казанджиев и Ертан Хасан? На гражданите? Не!

Павлин Иванов

Кмета “Реформатор” Минчо Казанджиев и неговата придворна клика съветници и служители, днес удариха дъното на морала, достойнството и благоприличието ! По-недостойно, неморално и подмолно поведение, надали може да има!

Както вече ви информирах, преди два дни Комисията по приватизация се събра, за да реши дали да се продава сградата на Стоматологията или не. Информирах ви, че десетки стоматолози и зъботехници излязоха на протест. Самото заседание приключи с буквалното шушу-мушене на групички в края му, което е извън всякаква процедура! От страх, да не би да зъболекарите да видят кой и как ще гласува, решение не беше взето. Насрочено беше ново заседание, което беше обявено за днес от 17.30 часа.

 

Днес, неясно по каква причина и по чия приумица, заседанието на Комисията по приватизация изненадващо е било изтеглено  с половин час по рано, очевидно с надеждата да бъдат изиграни жителите на Ловеч, защитаващи интересите си.

Подмолно, страхливо и недостойно поведение на хора, избрани от населението на община Ловеч да защитават интересите на гражданите, а не да ги предават като подарък на първия близък кметски приятел.

 

protestlekari810145Охраната на кмета Казанджиев, надлежно инструктирана предварително, не допусна гражданите и попречи на законното им право да присъстват на публичното заседание на Комисията по приватизация.

Самият Казанджиев, така и не намери смелост да каже защо се крие и защо умишлено възпрепятства достъпа до сградата на Община Ловеч.

 

Не по-малко срамно е поведението на съветника от Българската социалистическа партия Анатоли Иванов, служител на Почетният гражданин и приятел на Казанджиев – Николай Кълбов. Г-н Анатоли Иванов, който е предложил на събралите се в кабинета на Ертан Хасан от ДПС, да гласуват, заседанието да бъде „закрито“ и заинтересованите граждани да не бъдат допуснати на него.

Въпреки, че такава процедура няма, съветниците Ахмед Чаушев от ДПС, Анатоли Иванов от БСП и Пенко Пенков (бел.р. – неясно кого представляващ), както и двете служителки на Казанджиев, участвали в заседанието, са гласували „ЗА“ скриване на ставащото от хората, чакащи на студа пред Община Ловеч.

 

Неясно като какви, без да са членове на комисията, на заседанието присъстват Ертан Хасан, зам. кмет, с даден му от Казанджиев ресор – парите на град Ловеч и 34-те населени места. Неясно по каква причина там е имало и външни за комисията хора. А в същото време е трябвало да бъде гласувано дали народен представител може да присъства! Това всичко, при условие, че такива процедури не са предвидени в законодателството и правилника на ОбС.

 

След края на скандално проведеното заседание, ако изобщо може да бъде определено като такова, поради извършените куп процедурни нарушения, д-р Георги Митев съобщи на гражданите, че Комисията с 5:2 гласа е взела неясно какво – решение или становище, за внасяне на предложението в Общински съвет, въпреки всички брутално нарушени правила.

 

Напоследък е много модно да се говори за задкулисие. То звучи някак абстрактно на пръв поглед. И тъй като много трудно може ставащото да се предаде на непредубедения читател, защото граничи с извращение, радвам се, че десетки хора днес станаха свидетели на точно това отвратително като морал и недопустимо като поведение нещо.

 

Може би не трябва да се учудваме от поведението на човек, сложил апарат за таксуване на български гробища. На човек, придобил кметското си място срещу назначения на хора на ДПС на най-ключовите позиции в Община Ловеч, даващ на техните съпруги правата да управляват проекти за милиони.

Парадоксалното в случая обаче е, че дори съветници от БСП като Цоло Гачев и д-р Велислав Симеонов, подкрепят справедлива кауза на зъболекари и зъботехници, а не на техният съпартиец в подмолните му сделки с негови приятели!

 

Чии интереси защитаваш г-не Минчо Казанджиев – на твоите богати приятели или на избралите те хора от град Ловеч и 34-те населени места в общината?

По-голямо падение за един политик, загърбил  законите и правилата в услуга на богата фирма, не може да има!

Срам г-н Казанджиев! Хората видяха истинското ви лице и то това, което не показвате с празните си обещания по време на избори. А тези неща, се помнят. Това е и причината вашата партия да има катастрофален резултат! Лошото Ви и задкулисно управление доведе до видимо отчайващи резултати за вашите съпартиици!

 

protestlekari810147И за да не пропусна, ето имената на всички, искащи да прокарат на всяка цена, и то бързо, сделката на кмета Казанджиев:

Ертан Хасан ДПС – зам. кмет, отговарящ за всички пари на община Ловеч

Анатоли Иванов – съветник, БСП, верен служител на Николай Кълбов, верен приятел на социалният кмет Минчо Казанджиев. Досадата и наглостта демонстрирана от Анатоли Иванов успя да подразни всички присъствали

chaushhev1309131Ахмед Чаушев – съветник от ДПС, не чут да сподели мерена или немерена реч на официално заседание на Общински съвет. Не е познато да има компетентност в някоя област, съдейки по нулевата му работа като съветник

Пенко Пенков – съветник, неясно коя част на политическия спектър представлява. Известен като наемател чрез негови фирми на общински имоти при добри условия. Част от ползваните са на ваша издръжка, драги читатели.

На заседанието на комисията присъстваха още:

Ирина Митева – съветник, ГЕРБ, Председател на комисията по приватизация. Неясно защо допуснала изобщо гласуването за провеждане на „закрито заседание“, при условие, че такава процедура просто няма! Неясно защо изобщо допуснала провеждане на заседание, несвикано по законният начин и в нарушение на куп процедури и разпоредби! Все пак, гласувала „Против“ решенията на водената от нея комисия, което в случая няма никакво значение.

Д-р Георги Митев – съветник, СДС, гласувал „Против“ предложените решения и единственият, обяснил какво точно се случва на гражданите.

 

И ако следваме модела на подражание, възприет от Казанджиев от неговият ментор Сергей Станишев, скоро очакваме кмета реформатор да научи всички задни входове на сградите в Ловеч.

Срам! Избран при това от БСП, с гласовете на ДПС!

55 коментара

  1. Истина е, истина! Казаха, че зъболекарите не вземат стотинка от хората, защото общината им давала заплатите. И понеже заплатите били много високи, те на добра воля плащали наем на общината.

  2. Вярно ли е, че в тази стоматология зъболекарите вземат по-евтино поради по-ниските наеми?
    Ха-ха!

  3. Но за да се качи нещо на сайта,като например дата на заседание на Комисията по приватизация,дневен ред на заседанието и къде ще се проведе то,нали председателката на комисията трябва да уведоми някого от Общинския съвет за решението си за насрочване на заседанията на комисията.Председателят няма способностите на леля Ванга,за да отгатва какви са решенията на председателката на комисията по приватизация.Освен това тази комисия не е от постоянните комисии на Общинския съвет и работи по други специално за нея Правила,а не по Правиника на съвета.
    Само отбелязвам грешката.Сайтът е на ОБЩИНА Ловеч,не на Общински съвет и разпореждания по дейността със сайта идват не само от председателя.

  4. Анонимен каза:
    09.10.2014 на 16:55 (UTC 3)
    “Данчо,ти за тая забрана на председателя в турската баня ли чу?Що не питаш председателката на комисията на кого е предала за качване в сайта на решението си за насрочване заседанията на комисията – място,час.”

    Анонимен, нямам никаква представа дали председателя оповестява решенията си в турската баня, аз се информирам от интернет сайта и от заседанията на комисиите и съвета, на които присъствам. Интернет сайта е под изключителното управление на председателя на съвета и само той се разпорежда, каква информация да има или не на сайта. Председателите на комисиите нямат такива права.

    Анонимен, ако се замисли човек „КОЙ?” предложи лицето избрано за съветник с листата на герб и с гласовете на герб за председател на съвета, може да стигне до заключението, че не е чудно разпоредбите на председателя да са разпоредби на ДПС, като издигнат от тях за Председател, подкрепен от коалиционния партньор БСП. Година и нещо, преди да имаме избран депутат от ДПС, в Ловеч си имаме председател на съвета от ДПС.

    Ашколсун, Председателю! (в превод на български означава: ” Нека любовта на народа бъде с теб Председателю!)

  5. “Пак повтарям въпроса не е срещу частните инвеститори, а срещу непрозрачността и задкулисието, с която се прави приватизацията при наличие на обществен интерес.
    Крайно време е да се разбере от власт имащите, че нивото на търпимост от вземането на незаконосъобразни решения по отношение на местната общност в Ловеч е изчерпано и те следва да прилагат и спазват законите публично и открито.”

    Да, правилно, Данчо. Освен това в опита си да замажат този факт клакьорите на кмета признаха, че общинските имоти в Ловеч не се стопанисват добре. Аз лично съм и срещу подобен вид управление – на съсипия, незаинтересованост, а може би и умишлено съсипване на сграден фонд с цел последваща изгодна продажба на “приятели”.

Comments are closed.