proteststomatologiq7101421На 15.10.2014 г. в Общински съвет Ловеч постъпи писмо с вх. № ОС-801(1)/15.10.2014 г., с което кмета на Община Ловеч оттегля предложение с вх. № ОС-801/09.10.2014 г. относно Приватизация на “Бивша стоматологична поликлиника”, находяща се в гр. Ловеч, бул. “България” № 3, съобщават от пресцентъра на местния парламент.

На основание чл. 106 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Ловеч, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандата 2011-2015 година, поради оттегляне на предложението, точката отпада от дневния ред на заседанието на Общински съвет на 16.10.2014 година.

 ТИХОЛ ТИХОЛОВ (п)

Председател на Общински съвет Ловеч

8 коментара

  1. Защо сте скрили другарката Корнелия от снимката. Тя така обича да я снимат, а вие да не я покажете.

  2. Ами после не задавайте реторичния въпрос “Защо в Ловеч няма нищо?”. Няма и още по няма да има. Шопски град да бяхме нямаше да следваме толкова безотказно принципа, че важно е на Вуте да му е зле. Голяма част от гражданите мрънкат, оплакват се, но в действителност това течение ги устройва идеално. Само за информация отворете снимката от статията, погледнете хората от протеста, пребройте стоматолозите, загледайте си и в по-задните редици, току виж разпознаете на кой му е изгодно да има една кочинка с ниски наеми в центъра на Ловеч. Утре ще почне пак някой да намила, че няма добро здравеопазване в Ловеч, нооо… Важното е, че Стоматологията няма да е частна. Може и мизерна да е, но да не е частна. Стар комунистически идеал. Сигурна, ама мизерия. Мизерия, ама сигурна 🙂

    1. Маринов, според мен тук проблемът не е само в това дали да се приватизира или не, а как се прави. Явно нещата не са съвсем читави, щом вече втори път Казанджиев включва задната скорост. Но аз гледам от разстояние на нещата, с пура в ръка и тумбеста чаша на масата чак от казиното на другия бряг на реката, затова вероятно може би не съм в час.

      П.П.: А на снимката виждам един голям престъпник с червено яке, лидер на задкулисието в града, да наднича като суек зад туфа. Само този ще да е в дъното на всички завери и беди за Ловеч.

  3. Със заповед от декември миналата година на областния управител на град Варна е върната за ново обсъждане на цялата сесия на общински съвет Варна, за много по малко нарушения от тези, които до сега са направени за заседанието на 16-ти.

    Нарушени са разпоредби от Правилника:
    Първо: реда на изготвяне на проект дневния ред,
    Второ: поканата за свикване на заседанието не е спазен минималния тридневен срок определен в правилника,
    Трето: т. 19 . Определяне на границите на районите, видът на предлаганите услуги по чл.62 от ЗМДТ и честотата на сметосъбиране и сметоизвозване за Община Ловеч през 2015 година не е включена за обсъждане на заседания на ПК и е отхвърлена за разглеждане в тях. По същество решението по т.19 се явява общ административен акт, с който създават права или задължения или непосредствено се засягат права, свободи или законни интереси на неопределен брой лица. С това решение общински съвет определя границите на районите, видът на предлаганите услуги по чл.62 от ЗМДТ и честотата на сметосъбиране и сметоизвозване за Община Ловеч, но не е дал възможност на заинтересованите лица задължени по такса битови отпадъци да се запознаят с предложението за решение и да направят своите предложения. На практика граждани и юридически лица са лишени от правота да предложат честота на сметосъбиране и сметоизвозване, каквато на тях им е необходима. С този си акт общински съвет задължава кмета да издаде заповед при спазване на решението и предложения до кмета граждани са неприложими, защото той изпълнява решение на съвета.
    Четвърто, което е първо: Нарушено е Решение № 716 от 26.07.2014 г. на общински съвет Ловеч за приемане план за работата на Общински съвет – Ловеч през второто шестмесечие на 2014 година. Няма акт на общински съвет, с който да е актуализирано това решение , съгласно което заседанието за месец октомври трябва да се проведе на 30.10.2014 г.

    Добрият пример, който даде кмета да оттегли предложение с вх. № ОС-801/09.10.2014 г. относно Приватизация на „Бивша стоматологична поликлиника“, находяща се в гр. Ловеч, бул. „България“ № 3, следва да бъде последван и приложен от председателя на съвета, като оттегли незаконосъобразната си покана за свикване на заседание на съвета на 16.10.2014 г и да го насрочи за 30.10.2014 г, каквото и решението на общинските съветници.

  4. и какво от целя шум? нищо както винаги тук .Дупедавците не са се загрижили за стоматолозите,а за една апетитна сграда в центъра на града ни.Целта е комисионната да прибере следващия кмет,за който болните мозъци се надяват да е от герб,е за това е цялото врякане в това нещо,което от приличие наричам медия.Не се хабете,Ловеч е град,в който авторитарност не се търпи,имаше един с прякор на есесен плод,който, разправяше,че града е негов.Свърши в една канавка след Казачево

  5. И все пак #Оставка

Comments are closed.