kmet901122Павлин Иванов

В понеделник, кметът на община Ловеч поднесе извиненията си повод изречените от  него няколко твърдения, които не отговарят на истината (ТУК).  Минчо Казанджиев каза, че това е грешка на езика, която е породена от предшестващ разговор с жена от публиката, собственик на фирма.

Юридическите лица имат възможност да избират начина на определяне на ТБО – по данъчна оценка или на контейер, докато за гражданите, като физически лица, ТБО се определя като промил от данъчната оценка на имота, обясни градоначалника.

По повод спечеленото дело от Областен управител срещу Общински съвет Ловеч, кмета Казанджиев също се извини за допусната от него неточност . В живото предаване той обясни, че той и неговата администрация водят делото, което твърдение също не отговаряше на истината.

Лично аз съм удовлетворен от това, че градоначалника намери сили и кураж да поднесе извиненията си за допуснатата от него неточност. Това е уважително.

Е, явно няма да мета ловешките улици!

5 коментара

  1. А кога Г-н КМЕТА ще каже колко пари са спестени от снегопочистване?

  2. Тоя кмет пращи от акъл. Елате пред Спарки днеска да видите какво е направил заради мача. Всички парко места са блокирани с ленти и полицай. Ежедневно покрай завода паркират над 100 коли на работници. Днес има място за около 40 коли пред малкия паркинг на завода. А ОСТАНАЛИТЕ ГОСПОДИН КАЗАНДЖИЕВ КЪДЕ ДА ГИ НАВРЕМ? Сещам се за едно място ама… ще си замълча. Тъпанарщината на общината за пореден път си казва думата!!!!

  3. Изпратила съм линк със заседанието на Данчо Заверджиев.
    Аз и на Минчо извиненията не ги намерих из нета, ама и за друго си мисля докато ги слушам обществениците не ми идва нищо културно да напиша.
    21мин. нататък – нямам думи просто, тези хора работят за себе си и гражданите на Ловеч ще си плюят в устите ако отново изберат тези хора да защитават интересите им.
    Да се криеш от хората зад “процедури” се нарича ЦЕНЗУРА
    Ако си се клел да работиш за техните интереси, а реално действаш против тях се нарича ИЗМЯНА.

  4. Съгласно чл.22. ал.2. от ЗМСМА актовете на общински съвет се разгласяват на населението на общината в 7-дневен срок, чрез средствата за масово осведомяване, чрез интернет страницата на общината и по друг подходящ начин, определен в правилника по чл. 21, ал. 3.

    Днес изтича срока за разгласяване на решенията на ОбС от заседанието проведено на 26 март. До 18.20 часа на интернет сайта на ОбС http://www.lovech.bg/wps/portal/!ut/p/c5/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os3gLby9PS09LYwODUEdzA09vQw_30BBzQ_9AI6B8JE559yBzArrDQfbh1w-SN8ABHA30_Tzyc1P1C3IjDLJMHBUBS0Xl5g!!/dl3/d3/L2dJQSEvUUt3QS9ZQnZ3LzZfOEtKSTlJOTMwMFVBNzBJSzFIR1VUNzFPQjE!/ където се обявяват решенията на ОбС , такава информация липсва.

    Председателя на Общински съвет за пореден път не изпълни задължението си за обвяване на актовете на ОбС. С не обявяването в срок на актовете на ОбС се намалява незаконосъобразно срока в който гражданите имат право да подават сигнали до компетентните органи.

    И като стана дума за извинения :

    Уважаеми г-н Иванов, ще помолите ли официално, Председателя на Общински съвет Ловеч да се извини за това нарушение свое на закона ?

Comments are closed.