nikulden712141Повече от 500 жители на община Ловеч получиха безплатно рибно ястие за Никулден. Рибена чорба и питка на всеки желаещ, дошъл пред катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“ в центъра на града малко предиобед, раздаде лично кметът Минчо Казанджиев. Преди това никулденското ястие бе осветено от Ловчанския митрополит Гавриил, който и отслужи по-рано в параклиса към храма литургия за празника на Свети Николай Чудотворец.

За приготвянето на никулденската трапеза бяха използвани 20 кг риба, предоставена от общината, питките бяха подарък от фурната в с. Гостиня на „ПИМ – Михайлови“ ООД.

Печена риба беше в обедното меню днес и на всичките 307 потребители на Домашния социален патронаж в общината и на още 100 настанени в Дома за възрастни с физически увреждания в с. Сливек, Дома за стари хора „Върбовка“ и в Дневния център за възрастни с тежки психически заболявания в Ловеч.

nikulden712142За приготвянето на никулденската трапеза се погрижиха готвачите на Патронажа.

Кметът Казанджиев честити празника на всички и отправи специален поздрав към именниците. Здраве, берекет и повече добрина в сърцата, пожела кметът.

2 коментара

  1. Ужас! Пред храма на сатаната да се извършват обреди. Дори и да даваха ракия пак нямаше да отида.

  2. Понякога имам чувството, че това е портал за новини не от областен град, а от махала със затихващи функции. Кметът раздал чорба. Преди време имаше една екшън новина, озаглавена “По време на движение на конска каруца, убиха коня с огнестрелно оръжие!”. Няма как селски кмет да изведе града от блатото. Теле да сложиш и то ще си изпили сетивата при инициативи, които може би биха били интересни в периода между 1944 и 1989г., но не и сега. Сцена в реката, на която да пеят читалищни групи от околните села (тя от скука решава да ги навести от време на време), курбани, вечеринки. Г-н Казанджиев, моля Ви, от сърце и душа, осъзнайте се. Разбирам, че скотовете от снимката са основните Ви избиратели, но помислете за децата на Ловеч (родителите вече сме ги прежалили), събудете им погледите малко, защото наистина разликата между тези, расли в будна градска среда и тези от градове като нашия, чиято социалната активност се свежда до пица от Пикадили и царевица от горния етаж, става ФРАПАНТНА и не може да се компенсира в университета. Обричате ги да са неконвертируеми сред връстниците си. Разберете, че Ловеч не е бил и не е село. Огледайте се по-далач от Плевен и току-виж нещо пробляснало.

Comments are closed.