kmetdog2908132Павлин Иванов

Днес кмета Казанджиев призна, че на последното си заседание, Общински съвет Ловеч, всъщност не е приел неговото предложение за актуализация на план-сметката за 2014 година. Макар Председател Тихолов да обяви на самото заседание видно и от видеозаписа на сесията, че решението за актуализация е приети с 15 гласа „ЗА“, оказва се, че юристът отново се е заблудил в правните норми и то за пореден път.

Припомням, че според кмета Казанджиев, план-сметката трябва да се промени от Общински съвет, без да са се намаля общият й размер. Нуждата идва като следствие от намалените отчисления към РИОСВ. Друга спорна теза застъпвана от Казанджиев е, че преходният от миналата година не трябва да се включва в план-сметката за 2014, защото когато е приемана през ноември, годината не била все още завършила и не се е знаело какъв ще бъде остатъка.

Странно защо на последното заседание, което се проведе в края на месец януари 2014 и след като трябва да има точни данни, преходният остатък отново не беше включен.

Всяка година приемането на Такса битови отпадъци и план-сметката отварят сериозна дискусия, която обаче сякаш преминава покрай ушите на огромната част от съветниците.

Изниква логичният въпрос: Защо заемат удобните столове и натискат бутончетата за гласуване, след като не познават правната уредба и не изпълняват положената от тях клетва да защитават интересите на жителите на общината?

Съмненията, че повечето съветници са очевидно зависими от кмета Казанджиев важат и днес.

8 коментара

  1. Днес на заседанието на Постоянна комисия по устройство на територията, комунални дейности и околна среда при ОбС Ловеч, предложението на кмета за приемане на бюджет за 2014 година на Община Ловеч не бе прието. Кмета не присъства на заседанието на комисията и нямаше кой да „мотивира” съветниците да подкрепят предложението му, а за последните 5-6 години това бе най-немотивирано предложение за приемане на бюджет.

  2. “Lafka” вън от Плевен!“ изригна дребният и среден бизнес в града

    Шум от стотици свирки и скандирания „Мафията вън!“ огласиха днес центъра на Плевен. Повод за това стана мирният протест, организиран от Гражданско сдружение „Зора“ – Плевен, срещу решението на Общинския съвет за отдаването под наем на 11 терена за поставяне на
    преместваеми съоръжения за продажба на вестници, списания, пакетирани хранителни и нехранителни стоки. Както само „Плевен за Плевен“ писа, публична тайна е, че въпросните ще бъдат взети от фирма “Табак Маркет”, която е дъщерна на „Булгартабак”, както вече стана в редица градове от страната.
    Пред медиите Начев посочи, че с взетото решение на местния парламент се създава нелоялна конкуренция и се върви срещу интереса на дребния и среден бизнес, като по думите му така ще бъдат засегнати 230-240 обекта. Той посочи, че идеята е в Плевен да бъдат поставени 40-50 павилиона от веригата „Lafka”, които ще монополизират пазара в града. Ние смятаме, че имаме право на достоен живот и това, което не успяха да направят големите вериги магазини, сега ще направи „Lafka“, заяви Начев. Лидерът на „Зора“ поясни, че самата процедура за отдаване на търг на въпросните обекти е по поръчка на „Табак Маркет“ и няма две мнения, че в Плевен ще стъпи именно въпросната верига.

    http://plevenzapleven.bg/blog/2014/02/03/lafka-%D0%B2%D1%8A%D0%BD-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-19433/

  3. ЧЕТЕТЕ НАГЛЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО,ЧЕ ПАРИТЕ НА ФОНДАЦИЯ ” АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ ” ТРАЙНО И НЕОБРАТИМО УВРЕЖДАТ МОЗЪКА.

  4. Питали радио „Ереван”:
    Защо градски мъдеатор не оножда в работно време загорелите за секс служители от роднинската общинска администрация?
    Радио „Ереван” отговорило, без да се замисля:
    -Няма с какво.

    1. Оножда си ги най-добре той, само кмета пет пъти го оноди…

    2. Питали радио „Ереван”:
      Може ли мъдератор да оноди пет пъти кмета?

      Радио „Ереван” отговорило, без да се замисля:
      Не. Това го може градски педератор, но само с европротеза, платена от фондация ПДИ.

  5. Питали радио „Ереван”:
    Защо служителите в общинската администрация не правят секс в работно време?
    Радио „Ереван” отговорило, без да се замисля:
    – Няма с кого, в общината всичките са роднини.

  6. Питали радио „Ереван”:
    Защо служителите в общинската администрация не правят секс в работно време?
    Радио „Ереван” отговорило, без да се замисля:
    – Няма с кого, в общината всичките са роднини.

Comments are closed.