dancho2304121Данчо Заверджиев

Кметът на Ловеч: „Освобождаваме от местни такси денонощните аптеки и стоматологични кабинети.” А дано, ама надали кмета ще освободи от местни такси денонощните аптеки и стоматологични кабинети, та той няма законово право да освобождава от местни такси. Какви освобождения, какви два железни лева?

Защо кмета Казанджиев манипулира общественото мнение с привидна „активност” за решаване на обществено значим проблем?

Защото утре (разбирайте кметските избори на есен) той тържествено ще заяви, че е направил „всичко” възможно за решаване на проблема, но видите ли закона и частния бизнес са обективните причини, които не са позволили това да се случи!

Да ама Не!

Истината е съвсем друга! С просто око от самолет се вижда, че липсва воля и желание кмета Казанджиев реално да реши проблема, като потърси работещи добри практики в общини, където са разкрити и работят денонощни общински аптеки, общински аптечни предприятия и медико-дентални центрове, защото той на практика търси решаването на проблема с хора и организации, които реално са отказали да решат проблема.

„Към момента е невъзможно да бъде разкрита нощна аптека в града” заявява на 19-ти януари в писмено становище г-н Владимир Ганчев председател на регионалната фармацевтична колегия в Ловеч.

Подобно е становището и на регионалната колегия на Българския зъболекарски съюз, изразено в писмо до кмета от председателя й д-р Велислав Симеонов.

Какво обсъждане ще прави кмета с районната колегия на Българския зъболекарски съюз и районната фармацевтична, след като вече има изразени категорични писмени становища за НЕ възможността за разкриване на денонощна аптека и денонощни стоматологични кабинети.

6 коментара

  1. А когато “те” решават какво да се случва със всички нас, които сме много повече от имущество, правото е на тяхна страна, така ли да го разбирам? Май и Вие сте като тях (може би един от тях)…, жалко…

    Значи препоръчвате да си стоим в настоящото положение и да продължаваме да скимтим като улични псета, без да можем да бъдем някакъв фактор в обществото?! Дори на “Запад” в свободната пазарна икономика такива неща са урегулирани със закони или наредби, държавни или общински, а тук всеки може да си прави каквото желае, стига да има някой лев да “даде” където трябва. Браво, много добре!

    1. Те не решават, те не са длъжни да извършват социална дейност за своя сметка. Благодарение на умното управление градът се е стопил до ниво, което не позволява издръжката на денонощна аптека. Няма търсене, няма и предлагане. Нарочно в неделя вечерта се разходих повече от час по централни улици на град Ловеч. Срещнах не повече от 5 човека. Вярно, че е ден за баня, ама чак пък такава пустота. И виновни са не аптекарите и зъболекарите, дори не и уличните кучета. В понеделник около 8 часа бях в индустриалната зона. Преди няколко години по това време там бе върволица от хора и автомобили, сега нещата са трагични. Няма работа, няма платежоспособно търсене, няма предлагане на кино, денонощни аптеки, денонощни стоматолози, дано само хипермаркетите, където все още могат да се намерят стоки от първа необходимост на народни цени, не хлопнат кепенци.
      Та така, и на Запад, и тук интересът клати феса. Има ли парички, ще се намери и кой да ги вземе.

  2. Щом искате нещо, направете си го. Открийте аптека и обслужвайте жителите на Ловеч. Но да решавате какво да се случва с чужди имущества нямате право. Нехаресването на обществен строй не е достатъчна причина.

  3. Това сме същите тези, които искаме да имаме денонощно обслужвана, а не го получаваме поради изтъкнатите по-горе причини! Именни заради такива неща не понасям гнусния капитализъм, т.е. излишното трупане на ненужни капитали от тесен кръг от хора…

  4. “Първото е на д-р Велислав Симеонов, председател на Районната колегия на Българският заболекарски съюз, в което се казва накратко, че РК на БЗС няма финансова възможност за организирането и функционирането на денонощен дентален кабинет. Просто и ясно!

    Второто становище е на магистър-фармацевт Владимир Ганчев, председател на Районна фармацевтична колегия Ловеч. Официалното мнение е, че на този етап няма възможност за откриване на денонощна аптека, защото намаляващото население на Ловеч предполага ниска рентабилност, а освен, че изпълняват социални функции, аптеките са и фирми със своите приходи и разходи!”

    И двете становища са базирани на “сребролюбието”! Това не са обективни причини! Ако намалява населението, да намалим и аптеките, но да има поне една ДЕНОНЩНА!!! Относно денталния кабинет, надали е проблем няколкото десетки зъболекари да поемат по една “нощна смяна” МЕСЕЧНО, но пусти пари….

    1. Да намалим аптеките? Кои сме тези, дето ще намаляме аптеките? Да сме инвестирали собствени средства в аптеки, за да се разпореждаме с чуждата собственост?

Comments are closed.