markirovkapashkov503145Павлин Иванов

От вчера, по улица „Димитър Пъшков“ вече се паркира само от дясно по посока на движението. Забранителните знаци за спиране и паркиране вече са демонтирани, а на тяхното място са сложени знаци разрешаващи престоя на автомобили.

Новост е забранителен знак, поставен от дясно, непосредствено преди ветеринарната аптека, който гарантира достатъчно място за престрояване на автомобилите преди натовареното кръстовище.

Единственият знак, който не е променен е спорният забранителен знак, намиращ се от ляво по посока на движението в средата на последният участък на платното, преди светофарите. Надявам се, скоро да има корекция и по отношение на него.

markirovkapashkov503142Освен промените във вертикалната маркировка, предстоят промени и в хоризонталната. По думите на експерти, това ще се случи когато атмосферните условия позволят това. Причината са специфичните изисквания, при които може да бъде положена боята.

Проверка по „Д. Пъшков“ в следобедните часове днес показа, че въпреки разрешителни знаци, никой все още не се осмелява да паркира в дясната предназначена за целта зона. Причината навярно е липсата на официална информация от страна на община Ловеч, която надявам се утре ще бъде оповестена чрез ловешките медии.

markirovkapashkov503144Очевидно, това е първа стъпка към въвеждане на по-нормален транспортен ред, с оглед на разума и безопасността на движение, а общината заслужава адмирации за началото на осмислянето на транспортната схема в града.

От името на „Ловеч днес“ благодаря на гражданите за подадените сигнали, а също така и на кмета Казанджиев и ресорните служители от неговата администрация, които взеха предвид исканията на ловчалии и предприеха реални действия.

Сигнали и мнения по отношения на поставени неправилно пътни знаци, маркировка, преместваеми съоръжения по улиците на Ловеч можете да подавате на редакционният имейл: office@lovechtoday.eu

 

2 коментара

  1. Проблемите се решават, но прекалено тромаво.Има чиновници, има комисии, които не си вършат добре работата. За поставянето на два светофара трябваше да минат цели мандати. И по тази улица, не е ли било по-добре да се обмисли, да се огледа от всички страни, а не няколко пъти да се променят знаците.Явно е, че това, което публикувате тук се чете и се взема под внимание.Добре е да снимате и покажете и друга ситуация на тази улица. Преди един месец най-после беше поставен знак за автобусната спирка, според който на 60 метра от него не може да се паркира. До сега знакът е само за декорация, паркира се безразборно, дори и по тротоара. Дано е истина, че предстои да се направи и хоризонтална маркировка, но и тя трябва да се обмисли добре, да се осигури безопасно преминаване и на пешеходци на пресечките. Несъмнено кметът би искал всичко да е наред в града, но бездушните чиновници и изпълнители под него опорочват всичко.Това вероятно е големия проблем на цялата държава.

  2. Ма началник защо не проучи въпроса ми как на googleEarth знак No 62 го нямаше а на твоята снимка го имаше? Все ще пропуснеш нещо. Разконспирирай поне тази работа де. То иначе другите няма как да ги направиш особено за храма на сатаната щото…

Comments are closed.