kmet3003121Тази вечер Димитър Шумаров,  изпълнителен директор на Пощенска банка връчи приза  “Опазване на околната среда” на Минчо Казанджиев, кмет на община Ловеч, съобщават от kmeta.bg

“Община Ловеч за втори път получава наградата за зелена община. На днешния ден е получавам на именния ми ден – Св. Мина. Това е награда в резултата от труда на екипа по европрограмите. Ловеч ще продължава да работи з това общината да бъде устойчива и да усвоява средствата по програмите от ЕС”, каза Казанджиев.

Повече за събитието може да прочетете на kmeta.bg.

21 коментара

  1. какви призове какви глупости бе хора , вижте другата класация , къде се намира Ловеч на предпоследно място в България , за какво ми говорите……….. „Тенденцията се вижда най-ясно на пазара на труда. В повечето области заетостта се увеличава, но в най-бедните региони Ловеч, Монтана, Видин, Враца, Търговище, Разград и Силистра остава под критичния минимум от 40%“, каза Десислава Николова, старши икономист в ИПИ.

  2. В цирк “Балкански” търсели клоуни, дано другарят Казанджиев разбере и се кандидатира, има голям шанс да го назначат след изкарване на мандата.

    1. сега за др Казанджиев винаги има шанс
      като наш коалиционен партнер от АБВ
      да влезе гратис в цирка ни –
      иначе пускаме само с лазене на входа

  3. Тази сутрин е дошло времето да благодарим и на разпоредителят за разпореждане ос-875-то , което наистина е твърде голяма мерзост, като печена тиква със зеле. Европейския дискурс на разпореждането все повече привлича вниманието на целокупното ни общинско население. И някак юридическото излияние (разпореждането) придобива характеристиките на нещо средно, както разговор между таксиджии по радиостанциите и политически спор в градска тоалетна, а при липса на градска тоалетна, на Съдебно заседание на Съвета. Естествено е разпоредителят разпорежда! Щастливи сме, че в Съветът ни го има предводителя на вселенската разпоредителска мисъл, който се разпорежда с всеки един поименно и поотделно или целокупно с всички ни общо.
    И някак си естествено ни се приисква да ни се иска, искането да виждаме разпорежданията на разпоредителят, all around the world. По дървета, по улици и по площади, по телевизии, радия, интернети – минтернети, та дори и в космоса е задължително да бъдат изстрелвани незабавно с ракети приносители разпорежданията на разпоредителят.
    Интересното е уважаеми, как до сега тези 875 симпатични разпореждания не са започнали да се разпореждат със самият разпоредител и да го превърнат от разпоредител в изпълнител на разпорежданията. Не, твърдо“НьЕ “, дори и не си го помисляйте! За това почитаеми, не им обръщайте сериозно внимание и ако можете, колкото можете се забавлявайте с това, което разписал в разпорежданията си вселенският разпоредител.

    1. Прочитът на отговора на председателите на двете постоянни комисии,към който отговор е и даденият тук линк,отговаря на всички готварски рецепти за г”орещите картофи”.Без коментар.

    2. А бе Тихолов, да квалифицираш, като „готварски рецепти” предложение подписано от уважаван в обществото юрист, зам.председател на общински съвет си е 100 % диагноза – юридическа невменяемост.

  4. Май май на някой му е крив и деня и седмицата 😉 🙂

    1. Разпореждане
      № ОС-875 / 11.11.2014 г.
      С вх.№ ОС – 875/11.11.2014 г. в деловодството на Общински съвет Ловеч постъпи предложение от председателите на постоянните комисии по Общинска собственост и по Бюджет и финанси, съответно Георги Терзийски и Ирина Митева. В него те излагат съображения ,на които основават искането си председателят на Общинския съвет да отмени разпореждането си № 00845/30.10.2014 г.„с което им е разпределил за разглеждане, проучване и изготвяне на предложение за решение исканията на наемателите на „Бивша Стоматологична поликлиника” Ловеч за сключване на нови договори за наем без търг или конкурс. Позовават се на приоритет на подзаконов нормативен акт, наредба на Общинския съвет, предоставящ правомощия само на Кмета за внасяне на такова предложение ,пред разпоредбите на Закона за местно самоуправление и местна администрация, определящ в чл.49 задълженията на постоянните комисии,,проучват потребностите на населението в съответната област и да правят предложения за решаване на проблемите”, а в чл.ЗЗ правата на общинския съветник “да предлага включването в дневния ред на заседанията на общинския съвет разглеждането на въпроси от компетентността на съвета и да внася проекти за решения’. Твърдят, че не са им изпратени всички постъпили в деловодството искания на наемателите, както и придружаващите ги документи, посочени в чл.23 от Наредбата на Общинския съвет за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество.
      Не приемам приоритета на подзаконова пред законова разпоредба, поради изричния текст на чл.15 от Закона за нормативните актове. Правото ми еднолично, без задължително съгласуване с Председателския съвет, да разпределям между постоянните комисии внесените в деловодството на Общинския съвет искания на наемателите е уредено в чл.20,ал.2 т.2 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Ловеч(„други материали”’). На 07.11.2014 г. на имейл адресите на членовете на двете постоянни комисии са изпратени всичките общо 20 броя постъпили искания на наемателите, заедно с приложените към тях документи за регистрирането им като практики по дентална медицина и зъботехника. Други материали по този въпрос до 07.11, а и до днес 11.11.2014 г.не са постъпвали в деловодството.
      Второто алтернативно искане на вносителите .Терзийски и Митева, да публикувам на сайта на Община Ловеч, сектор Общински съвет, техния ”отговор” по разпореждането ми № 845/30.10.2014 г. е в съответствие с изискванията за прозрачност в работата на Общинския съвет и следва да бъде уважено.
      Поради това
      О Т К А З В А М
      да отменя разпореждането си под № 845/30.10.2014 г.
      На сайта на Община Ловеч, сектор Общински съвет, незабавно да се публикува това разпореждане, заедно с „отговора” на председателите на постоянните комисии по Бюджет и финанси и по Общинска собственост непосредствено под № 845/30.10.2014 г.

      Тихол Тихолов
      Председател на ОС – Ловеч

    2. РАЗПОРЕЖДАНЕ
      № ОС-845/30.10.2014 г.
      На основание чл. 20, ал. 2, т. 2, предложение второ и трето, чл. 54, ал. 1, т.1, във връзка с чл. 55, ал. 1, т. 3, предложение трето и т. 8 и чл. 56, ал. 1, т. 1 предложение второ и т. 7 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Ловеч, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2011-2015 г. (Правилника
      В ъ з л а г а м
      На Постоянните комисии по Общинска собственост и по Бюджет и финанси разглеждането, проучването и изготвяне на предложение за решение за заседанието на Общинския съвет на 27.11.2014 г. по предложенията на наемателите, АИППМП по дентална медицина и МТЛ по зъботехника, на помещения в сградата на бул. ”България” № 3 , ”Стоматологична поликлиника” гр.Ловеч за сключване на наемни договори без провеждане на процедури за определяне на наематели по чл.14, ал. 6 от ЗОбС.
      Заседанията да се проведат по реда на чл.68 от Правилника.
      На председателите на двете постоянни комисии звеното по чл.29а от ЗМСМА да предостави по един пълен комплект от предложенията на АИППМП по дентална медицина и МТЛ по зъботехника (общо 10 броя, като в предложение вх.№ ОС-760(1)/29.10.2014 г.фигурират трима лекари и двама зъботехници, като зъботехник Румяна Вълчева е и с отделно предложение вх.№ ОС-447(1)/30.10.2014 г.).

      Тихол Тихолов
      Председател на ОС-Ловеч

      ***
      Отговор във връзка с разпореждане ОС-845/30.10.2014 г. на Ирина Митева и Георги Терзийски. Изтегли от ТУК

      http://www.lovech.bg/wps/wcm/connect/4085d580462a6f938f259fefdb699402/CCF11112014_0002.pdf?MOD=AJPERES

  5. Какво речи???

  6. Свърши се, свърши се почитаеми съграждани, градоначалникът Минчо Казанджиев се завърна от националната церемония “Кмет на годината 2014” и от там тържествено измъкна почетния приз “Опазване на околната среда” (зелена община) за втори път! Виждате ли сега скъпи съграждани, душици златни всичките негови опоненти, как се гърчат от безсилие и срам. Помните ли, как безочливо заявяваха, че не сме зелена община, че те били алтернатива во веки веков за опазване на околната среда на г-н Казанджиев. Всички те страдат сега и горко се окайват за стореното. Но стига вече с тези принципни и празни приказки по-важното е, че Ловеч е зелената община на Република България, и че няма по зелена от нея и то за втори път. Видяхте ли как се прави уважаеми? Работа, експертност и пак много работа в драматични обрати. Няма събота, няма неделя! Напрежение! Но дойде най-сетне развръзката милички и ние рожбите на общината можем да въздъхнем с облекчение: зелена община за втори път! Не си мислете уважаеми, че цялата тази церемония “Кмет на годината 2014” е просто някаква бутафория и че всичко е било договорено още преди 10-ти ноември 1989 година. Не! Това милички се нарича демократична Процедура. Вярно, че всички се измъчихме и най-вече градоначалникът Минчо Казанджиев, но така се прави, а не както, някои си мислеха, че се прави – задкулисно в хола на някоя вила в полите на Ловеч или София. В заключение може да кажем, че Ви призоваваме най-отговорно да се сдържате от непремерени емоции и да вярвате в зелената община от тук нататък. Само да сме Ви чули да мрънкате нещо за градоначалникът, каквото – това. Край!

    1. Със сигурност голяма част от приноса се дължи на факта, че упорито отказва да прочисти гората и буйнорастящите храсти в Осъма.

  7. Ловеч е пълна трагедия госин мйекаш кмет!

  8. Вън боклук!

  9. Тудей, тудей. Днес ти е черен денят. Корнелия не стана зам.-министър. Кметът Казандтиев взе приз. Напиши нещо за комунизма.

    1. така исках да стана
      така исках ах ах ах ахххххх
      и Моя голям стол щях да си занесааааа

  10. Единствената околна среда, която Минчо Казанджиев може да опази е растителността около ГЗ си. Няма по-нагъл слузест охлюв.

    1. Кметът е разкрил достатъчно работни места там,където има правото да разкрива – в Общинска администрация.Ако искате,може би ще може и още да разкрие.Но заплатите им пак ще са от общинския бюджет,от твоите данъци скъпи Цветомир,ако плащаш такива.Работни места се разкриват от БИЗНЕСА.А можеш ли да обясниш какво точно пречи и кой задуши работещи предприятия,като ЗВЧ”Осъм”,Завода за автомобили”Балкан”,е по пързалката е и “Тръбна мебел”.А кой Удуши КТБ/Корпоративна търговска банка/,а по-рано – БЗПБ/Българска земеделска и промишлена банка/….

Comments are closed.