kmet2909141Публикувам пълният текст на обръщението на кмета Казанджиев към гражданите на община Ловеч:

“УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

В резултат на обилния снеговалеж обстановката в общината е силно усложнена.

Продължаващият и в момента снеговалеж допълнително я усложнява.

Обръщам се към Вас с молба да тръгвате на път с личните си автомобили само в краен случай и при пълна информираност за състоянието на пътищата, поради това че част от общинската и републиканската пътна мрежа е затворена.

Поради опасността от падане на счупени клони и дървета, от скъсани съоръжения от електропреносната мрежа Ви призовавам да бъдете внимателни и да напускате домовете си само при необходимост.

Уверявам Ви, че общината и всички институции правим всичко необходимо да защитим Вашето здраве, живот и имущество.

Мобилизирани са силите на МВР, Гражданска защита, ЧЕЗ България, „ВиК”, „Еко” ЕАД, както и всички структури на общината за справяне с възникналите аварии.

Убеден съм, че въпреки утежнената обстановка с общи усилия ще се справим!

В случай на необходимост може да звъните на личния ми телефон – 0886444406.

 

МИНЧО КАЗАНДЖИЕВ

Кмет на Община Ловеч”

19 коментара

  1. Така е, само тока по селата е грижа на ЧЕЗ. Вчера Гражданска защита разчистиха клоните изрязаха ги, така че да няма паднали по жиците. Сега енергото трябва да си ги вържат!

  2. Данс да разследва кмета, и на следващите избори всички да се прибираме в Ловеч да му бием дузпата!!

  3. Бах’ти колко сте прости, изтрещели и смотани, постоянно бълващи огън и жупел зли и долни създания. Голямо чесане на езици. Сега пък клоните ви криви. И Емо Чолаков и той и той, че не ви каза колко точно сняг ще падне, Пуууу, аман от тъпаци!

    1. Е на този как да не му кажеш “умен” човек.

  4. Някой погледна ли точно какви клони се чупят. Поне в нашата градина около блока, клоните които са счупени нито са изсъхнали, нито имаха намерения да падат преди снеговалежа. Просто снегът е тежък, а клоните точно н а тия дървета в центъра на Ловеч са крехки. Не съм адвокат на никого, но едва ли кметът е виновен точно за изпочупените клони. Природата е по-силна от нас и не се съобразява дори с министерски заповеди, а още по-малко на ловешкия кмет.

  5. i se vkluchva glasova poshta, 😀

    1. Че ти баат Минчо ли очакваш да ти се обади? Той си има други задължения най-вече изпълнението на партийните поръчения на бЪсЪпЪ и всички нелегални управници страдащи от комунистическо полудяване

  6. Хора, в подобни случаи трябва да сме единни, да хванем лопатите и да излезем да почистим около домовете си. Събота е все пак, почивен ден, а при толкова листа по дърветата и мокър сняг наяма как да не стане тегаво.
    Да се почистистят колкото е възможно тротоарите от самите нас, поне да може да се ходи по града.

    1. debelakа, ти кое не може да разбереш? Не е проблема чистенето на снега, а в падналите дървета и клони, за които ако бяха взети навреме мерки от общината сега нямаше да го има този проблем.

    2. А г-н Заверджиев знае ли кои клони трябва да се отрежат предварително?

    3. Защо Данчо трябва да ги знае? Баат Минчо трябва да ги знае. Негова грижа е да няма такива таковата е не на Данчо.

    4. “Анонимен 25.10.2014 на 20:13 (UTC 3)
      А г-н Заверджиев знае ли кои клони трябва да се отрежат предварително?”

      Проблема в случая е, че тези, които имат задължението да знаят клони трябва да се отрежат предварително отказват да си изпълнят служебните задължения. От 2004 година ЗУТ задължава кмета на общината да организира изготвянето на регистър на дърветата, в който се описват всички дървета. За всяко едно се знае местоположение, вид, години, какви действия са извършвани, какви и в какъв срок следва да се извършват, кой дървета са рискови при дъждовни бури, при снеговалеж и кои от клоните им подлежат на кастрене. При наличие на такъв регистър може да се създаде организация целогодишно да се поддържат дърветата и да се сведе риска от ситуации като днешната до минимум. За всичко това съм говорил още преди 5 години, и в местните вестници съм писал и в този сайт съм коментирал и предложение до общински съвет съм правил,… За съжаление нито кмет нито общински съветници са предприели реално каквото и да е, с изключение на приемането на една Наредба, която не се прилага и не се контролира, което на практика води до днешните проблеми.

      Анонимен, ти определено не ме познаваш, защото ако ме познаваше щеше да знаеш, че за всеки проблем за който аз публично критикувам, преди това съм уведомил и направил предложение за решението му, но за съжаление нищо не се прави за решаване на проблемите и аз си позволявам да критикувам публично, кмета , общински съветници, администрация, която не си изпълнява задълженията. Ако не ми вярваш питай кмета.

    5. Данчо верно ли за всяко дърво или храстче трябва да има запис в регистъра на “декоративните дървета и дърветата с историческо значение”- виж текста в ЗУТ.”Озеленени площи”включва паркове и градинки,но не се отнася за дървета освен декоративни и с изторическо значение.
      Ако се картотекира всяко дръвче в пределите на регулацията трябва да се наемат още хора в общината или по граждански договори.

  7. A toi shte go vdigne li

  8. http://lovechtoday.eu/%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F/?wppa-album=13&wppa-cover=0&wppa-occur=1

    Днес малко след 17.30 часа огромен клон падна на улицата и скъса кабели. Обадих се на кмета за проблема и той обеща да изпрати аварийна група. След 15-тина минути дойде групата, нарязаха клона и разчистиха уличното платно. Кмета и зам.кмета Младенов също дойдоха на място да се уверят, че проблема е решен.
    Въпроса е защо винаги действаме след, като се е обърнала колата. Няма изработен все още регистър на дърветата който е много полезен за такива ситуации и колко време трябва общинската администрация да изпълни задълженията си по Наредбата, а и колко време съветниците няма да предприемат нищо за да си свърши работата администрацията.

  9. Мога ли да ти звъна да дойдеш да почистиш пред нас?

  10. Добре че има НЕт!
    А го има, щото не разчитаме на Държава, Община или некви други чиновници!

Comments are closed.