gumnerov1210151Гумнеров предлага на БСП и ГЕРБ да подпишат общ документ срещу евентуалното разполагане на бежанци в Ловеч

Заради зараждащия се скандал с потенциалното настаняване на 400 бежанци в Ловеч, преди два дни кметът на предизборна среща заяви, че градът ни няма да приеме нито един бежанец. Само че това са просто думи. При това изречени в разгара на предизборната кампания за местна власт.

Истината е малко по-различна.

Ако Европейският съюз и Борисов поискат в Ловеч да бъдат настанени бежанци – те ще бъдат настанени. И нито от БСП, нито от ГЕРБ ще се противопоставят на премиера. Всъщност, много по-вероятно е да му козируват и да изпълнят безропотно всяка негова заповед.

Логиката е проста – тези от  ГЕРБ ще се подчинят сляпо на волята на собственото си правителството и премиер, а червените по стар навик ще приемат всичко предложено от Бойко Борисов, особено ако с бежанците в Ловеч пристигнат и няколко милиона лева.

Справка – приемането на софийския боклук в Ловеч. Тогава, въпреки несъгласието на хората, и ГЕРБ и БСП  дружно полегнаха на бате Бойко /който дори още не беше премиер, а само кмет на София/ и позволиха софийските отпадъци да напълнят една огромна част от изграденото за Ловеч сметище… Срещу цял куп милиони. Изобщо, БСП и ГЕРБ проявяват смайващо единодушие, когато трябва да се вземат вредни за Ловеч решения. Е, как да им вярвам, че ще се опънат на Борисов и на благодетелите си от ЕС? Те боклуците на столицата взеха в Ловеч, та бежанците ли няма да приемат? За подобен ход се иска мъжество, а такова сред политическата ни класа май почти вече не се среща…

Питат ме дали и аз като стана кмет няма да полегна на правителството и да приема бежанците. Не, няма! Аз не завися нито от Борисов, нито от Миков, а още по-малко от мнението на чиновниците в

Брюксел. Правителството нито може да ми нареди да приема бежанци в Ловеч, нито може да ме подкупи с пари за проекти и програми. Защото аз съм независим кандидат, издигнат от коалиция, която подкрепя моята програма и не завися от този или онзи партиен лидер.

Но, уважаеми приятели, на мен все пак ми се иска да повярвам, че БСП и ГЕРБ ще откажат приемането на бежанци в града ни. Съмнявам се, но ми се ще да го вярвам.  Ето защо им предлагам – нека тримата с г-н Казанджиев и г-жа Маринова, като кандидати за кмет на Ловеч, подпишем една обща декларация, в която да поемем категоричен ангажимент да не допускаме бежанци в Ловеч.

Независимо кой би поискал това да се случи, независимо дали ще има натиск или ще дават на общината пари. Нека превантивно да докажем намерението си да защитим Ловеч.  Този ход може да няма юридическа сила, но определено има морална такава. И ако някой подпише декларацията, а после се отметне от подписа си, тогава нека да бере плодовете на собствения си срам.

Защото отказа от поставения подпис ще е равносилен на това да се заплюе сам в лицето.

А всеки отказ от подписването на тази декларация ще значи, че въпреки думите на кмета, някой вече се е договарял зад гърба на хората. Дали е така?

С уважение: Кирил Гумнеров

 

Предизборен щаб коалиция “Избор за Ловеч”

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Публикация по договор

4 коментара

  1. Защо го чоплите Киро? Утре ще е златното пръстче в общинския съвет и ще ви извива ръчички за парички (може и в натура, апетитни имоти или сладки поръчки).

  2. Кирил Гумнеров: „Заради зараждащия се скандал с потенциалното настаняване на 400 бежанци в Ловеч ..”. Когато седмицата започва по този начин, всичко в Ловеч, започва да изглежда напълно шизофренично. Добрата новина е, че след 25-ти публичната изява на слухови халюцинации, параноични или фантасмагорични налудности или дезорганизираност на говора ще бъдат сведени до минимум.

Comments are closed.