varosha406131Съветниците обсъждат монтиране на преместваем обект върху терен, публична общинска собственост

Общинският съвет да даде съгласие за монтиране на преместваем обект върху терен, публична общинска собственост, в имот в квартал „Уста Колю Фичето“, отреден за градина. Това предлага кметът Минчо Казанджиев на общинския съвет. Така той изпълнява обещанието си, дадено на празника на квартала през септември. Тогава кметът се ангажира кварталът да се сдобие със собствен клуб, където да се събират хора от различни възрасти и в който кварталният съвет да има необходимите условия за организиране на дейността си.

     Извършена проверка в квартала констатира, че той е застроен предимно с еднофамилни и двуфамилни жилищни сгради и няма обекти, общинска собственост. Незастроени са само терени, отредени за озеленяване и паркови площи. Установено е, че има възможност върху терена, отреден за градина, да се монтира преместваем обект. Там е осигурена добра достъпност, монтирането ще се реализира върху съществуваща бетонова площадка и няма да бъдат засегнати зелени площи.

     Изготвена е и схема за разполагане на преместваемия обект.

     Предложението ще бъде разгледано на заседанията на постоянните комисии по устройство на територията, комунални дейности и околна среда и по правно-нормативни въпроси.