redwc1508141Павлин Иванов

Много жители на града питат «Защо не работи новата тоалетна в Градската градина». На вчерашният брифинг, кмета Казанджиев оповести своето виждане в отговор на питането на Даниела Балабанова.

В шеговита форма, кмета Казанджиев отговори, че няма клиенти. «Тоалетната не работи от много време, защото през времето когато е работила, нито един гражданин не я е посещавал.», заяви първият мъж в община Ловеч.

Направихме я да се ползва, но понеже е платена, не се ползва, така смята Минчо Казанджиев.

Защо да не е платена? Навсякъде по света е така. Вървете в центъра на София да видите. До Министерство на отбраната са обикновени, химически тоалетни, които са със пари, посъветва медиите кмета. Според него, независимо от огромната разлика в доходите между света, София и Ловеч, това е единственото решение

kmetdoncheva2403131Ако я пуснем така (бел.р. – без пари за гражданите), нали разбирате в какво състояние ще бъде, попита Казанджиев. Той даде пример с тоалетната в «Президиум».

Помните ли преди няколко седмици в какво състояние беше, попита кмета. От младежи, в не знам какво състояние, излизайки от дискотеката, беше изпокъртено абсолютно всичко. Т.е. трябва да има надзор.

Аз не казвам, че трябва да носи печалба, едно такова съоръжение, но в края на краищата, то по някакъв начин трябва да не ни ангажира.

«Ловеч днес» попита защо тогава са вложени десетки хиляди лева в съоръжението, обявено дори по телевизионните канали, като най-модерното на Балканите.

Казанджиев отговори, че тоалетната е била пусната, но никой не е идвал, защото се е плащало.

Какво да правим тогава – да седят тези хора (бел.р. –служителите, събиращи таксата) и да получават заплати за нищо, попита кмета. Решението е да се ползва от гражданите, но да се ползва, както е на други места.

 

16 коментара

  1. да оставят ключа на дежурния полицай 🙂 отсреща

  2. Защо му е служител, като просто може да се сложи един автомат с монети на вратата, който плати влиза … Много е лошо когато те управляват хора без капка въображение или които винаги гледат най – скъпия вариант.

  3. ами 1лв беше май множко за СЕЛО ЛОВЕЧ……….в София е 40 ст

  4. Еххх, Кмете, Кметееее, ако не друго, то да знаете, че ей, тоя червен кенеф, ще ви излезе солен. Нали знаете, че човек цял живот за единият гъз и за едното лайно живее, а ти кмете потроши сума пари да направиш , такава една хубава, модерна, червена пералня…. извинете …тоалетна, в центъра на града за удобство на ловчалии, ама нещо забравихте къде сте скрили ключа от нея и ся милата седи си такава умърлушена, непосетена и самотна. Вземи, братче, пусни я по празниците, че да можем всички да минем, па да се изсереме на късмета си, че сме такива ‘късметлии’ с такъв креативен и модерномислещ за нуждите на хората кмет.

  5. Да затворят тоалетните в общината и областта. Така потока ще хукне към обществената. А за по “нетърпеливите” може да има и услуга “служебен памперс”.

  6. Госпожо Аджарска,от снимката личи,че сте била в една от евростолиците.Но точно в същия район аз съм си плащал 2 евро.В Балселона,Лисабон,Рим,Венеция,Флоренция, Пиза,Милано, Любляна,Загреб, Прага цените за тоалетна варират от 1 до 3 евро.Знам го защото съм си плащал на всичките тези места по няколко пъти.

    1. Г-жата надали ще ти види коментара, ама ти няма и как да пишеш във фейса. За иностранните тоалетни да ти кажа един пример с Германия, има една обществена система – Санифеър се казва. Достъпът е 50цента, а срещу него получаващ искряща чистота, дезинфекция след всеки посетител и касов бон – ваучер за дадената сума, който можеш да ползваш във всеки обект обозначен с логото им в рамките на месец. Няма да споменаваме каква е разликата в немските и нашите стандарти на услуги и заплащане на труда, че много ще задълбаем за едното пикане. Прилики няма
      Тази червена хубавиня е платена от гражданите на Ловеч или го забравихте вече, тя е тяхна собственост. Колко време е ползвана или по-точно колко пъти преди да и се хлопне кепенеца? Можем да прославим града с Гинес рекорд за най-скъпо струващо единично посещение на тоалетна. Дори шейховете със златните бидета могат да завидят за прахосничеството на ловчалии.

    2. Airis ,не сме забравили чии са парите за бездействащата тоалетна.Анонимен малко по-горе ни е припомнил и обещанието,че ще бъде безплатна.Но аз коментирам изказването на Аджарска,което не съответства на истината.Само това.Когато твърдиш неистини,фактически лъжеш.

    3. Напомнил човека, ама виж часа на поста. Пак ще ти кажа, че тя няма как да ти види поста – ако искаш да се обърнеш към нея с реплика – влизаш си в профила и отговаряш на човека. Така не става – матриците се разминават. Всеки работи с различни инструменти, един чете и коментира във фейсбук/през програма/, втори чрез браузър и ник, трети чрез браузър и директен лог във фейсбук, а четвърти избират анонимния отговор като теб. Само че в случая си невидим за персоната, към която се обръщаш – всяко предимство има своите минуси 🙂

    4. За мен е важно да го чете не Аджарска,а да видят тези,които са прочели нейното твърдение,че то е невярно.

  7. В дамската част ще има голямо търсене на определен депутатски образ…

    Бъдете иновативни, хем ще попаднете в световните новини, хем ще изкарате парите от вложението.

    https://www.youtube.com/watch?v=B_3TlrZLpQ0

    1. Браво,ДЕБЕЛАК!Изключително интелигентен коментар,особено този за дамите!!!Възпитано,етично,абе…ДЕБЕЛАШКИ!

    2. Тръчи-лъжи не помни какви ги е говорил преди три години:

      Най-модерната обществена тоалетна в България ще бъде изградена в Ловеч, съобщиха кметът Минчо Казанджиев. На мястото на старата тоалетна в Градската градина, която от години никой не ползва заради лошото й състояние, ще бъде изградено красиво и модерно съоръжение за облекчаване на природните нужди на ловчалии.
      В проекта е предвидено в нужника да бъде обособена и стая за хора с увреждания. Достъпът до нея ще бъде осъществяван със специална рампа с отопление, което не позволява замръзване през зимните месеци. Предвидено е да има и място, в което най-редовните посетители на Градската градина – майките, ще имат възможност да повиват своите бебета. Цялото вътрешно оборудване ще е от инокс, а фирмата, която изгражда съоръжението ще използва специални термопанели.
      Тоалетната ще се ползва БЕЗПЛАТНО и според плановете на Общината трябва да заработи до празника на Ловеч 11 май, когато по традиция в града се пее рок и лее много бира. В нашата действителност не е изключено едно подобно съоръжение да се превърне в туристическа атракция.
      „Преминавайки от еди – къде си до еди – къде си, можете да минете и през градската тоалетна, която е единствена в България”, пошегува се кметът Казанджиев. Градоначалникът все още е в дилема кой точно министър да покани за откриването на европейския нужник.

      http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=695184&audio_id=78644

  8. Сложете по един портрет на Кмета в цукалата и ще се напълни от желаещи да я ползват.

Comments are closed.