На  14 октомври около 03.00 ч. в с.Златна Панега, лек автомобил «Опел» управляван с несъобразена скорост от 27-годишен мъж от с. Брестница губи контрол върху превозното средство, навлиза в  насрещната лента за движение и се блъска в бетонен стълб.

Водачът е откаран с наранявания по главата в болницата в гр. Луковит. Той е отказал да бъде тестван за наличие на алкохол и му е издаден талон за медицинско изследване.

 В РУ Тетевен е образувано досъдебно производство след сигнал, че на 14октомври  пред частен дом в с.Гложене са счупени част от стъклата и огледалата и са нанесени деформации на вратите на паркиран там лек автомобил «Фолксваген». Работата по случая продължава.

48-годишен мъж от гр.Тетевен е задържан за срок до 24 часа в местното полицейско управление след като на 14 октомври е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,09 промила. По случая е образувано бързо производство.

В РУ Ябланица е задържан 41-годишен жител на гр.Кнежа, който на 13 октомври около 02.30ч. е установен в с.Златна Панега да управлява лек автомобил без регистрация. По случая е образувано бързо производство.

В РУ Ловеч е задържан 47-годишен мъж от града, който на 13 октомври около 23.20 ч. при управление на лек автомобил в Ловеч не е спрял на подаден сигнал със стоп палка и е продължил движението си в посока кв.«Гозница». Малко по-късно автомобилът е намерен изоставен на ул. «Гъбрака», а водачът му е засечен и установен от полицаите на ул.”Цар Иван Александър”. Пробата за алкохол на лицето е отчела 2,10 промила в издишания въздух. Работата по случая продължава, образувано е бързо производство