Даниела Балабанова, БТА
Кардиологичното отделение в МБАЛ “Проф. Параскев Стоянов” в Ловеч ще продължи работа и през септември. Това съобщи за БТА прокуристът на лечебното заведение д-р Георги Васев, след като вчера /30 август/ заяви пред журналисти, че кардиологията преустановява дейност от 1 септември поради липса на специалисти. Промяната е настъпила след разговор с д-р Камелия Косева, която досега бе единственият кардиолог в отделението и бе решила да го напусне от 1 септември. Тя е поела ангажимент до 1 октомври да остане на работа.
Това обаче, по думите на д-р Васев, не решава проблема и той остава на дневен ред, тъй като трябва да се намери друг кардиолог, а това се оказва трудно. Причината е, че тези специалисти в Ловеч вземат в доболничната помощ достатъчно големи заплати и не искат да се натоварват с дежурства в това иначе спешно отделение. Някои от кардиолозите от ловешкото отделение отидоха в други лечебни заведения.
Д-р Георги Васев заяви още, че постоянно води разговори и с Министерството на здравеопазването, но на този етап оттам няма как да решат проблема с липсата на кадри.
Както БТА съобщи, персоналът в болницата не е взимал заплати от юни насам, тъй като Надзорният съвет на НЗОК е намалил лимита на лечебното заведение с около 250 хиляди лева на месец, пренасочени към Плевен, а сметките отново са запорирани.
Липсата на заплати е една от основните причини за напускането на медиците, коментираха самите те.

1 коментар

  1. А бре оня! Без пари как ще решиш кахърите с липсата на кадри? Ама карай сега. То нали според евроПейските стандарти Европейското население трябва да се унищожи така, че не се притеснявай.

Comments are closed.