gumnerov1210151bannerЧетирима кандидати за кметския пост декларираха, че са против бежанци в града ни. Чакат се и останалите

“Ако бъда избран за кмет на община Ловеч, ще се противопоставям с всички законни средства, с цялото си влияние и контакти на всяко предложение в Ловеч да бъдат настанени бежанци.”

Под персонална декларация с този текст се разписаха четирима от кандидатите за кмет на Ловеч – Кирил Гумнеров / Избор за Ловеч/, Минчо Казанджиев /БСП/, Росен Костов /Глас народен/ и Кирил Колев /Атака/. До края на тази седмица се очаква още няколко от кандидатите за кметското кресло да се присъединят към предложения от Кирил Гумнеров общ документ, който да гарантира на ловчалии, че в града ни няма да бъдат разположени бежанци.

„Гражданите на Ловеч имат правото да знаят кой от кандидатите за кмет е “ЗА” приемането на бежанци в града ни и кой е “ПРОТИВ”. Аз вярвам, че всички кандидати ще се противопоставят на всяко искане или натиск това да се случи, независимо дали това искане идва от София, или от Брюксел“ – коментира Кирил Гумнеров.

Минчо Казанджиев и Росен Костов подписват предложената от Кирил Гумнеров декларацияТой изрази позицията си, че всички кандидати са морално задължени да заявят ясно и категорично дали са за или против идването на бежанци в Ловеч. “Вярвам, че тази седмица ще бъде подписана декларацията от всички кандидати за кмет, заяви Гумнеров, като съобщи, че не е канил само кандидата на ДПС, тъй като „това е една деструктивна и противоконституционна партия, която трябва да бъде изтласкана от властта в Ловеч“.

„Щом получих предложението от г-н Гумнеров да подпишем декларацията, веднага се съгласих, защото такава е позицията на моите съграждани, а и моята също – каза Казанджиев и добави, че гражданите са неговите началници, той три мандата се е подчинявал на волята им и не може и този път да не се съобрази с желанието им.

deklaraciabejanci1810152„Името на партията, която ме издигна, трябва да говори какво е мнението на съгражданите ни и ние ясно показваме ангажимента си към тях – обясни мотивите си да подпише декларацията Росен Костов от “Глас народен”. – След като ловчалии не желаят бежанци в града, ние сме длъжни да работим в тази насока.“

Тримата подписаха предложения от Кирил Гумнеров текст в неделната сутрин пред десетки граждани, седнали да пият кафе, които се превърнаха в свидетели на този акт. По-късно и кандидатът на Атака Кирил Колев подписа декларацията.

“Ние националистите от ПП’’Атака’’ още през 2013 г. първи предложихме за гласуване в парламента да бъде затворена границата между България и Турция за нелегални пришълци. deklaraciabejanci1810151Разбира се предложението беше отхвърлено от партиите ‘’БСП’’, ‘’ДПС’’ и „Герб”. Надявам се всички подписали се кандидати да отстояват това под което са положили своя подпис.”

Тази седмица се очакват още подписи, тъй като част от поканите все още не са стигнали до всички предизборни щабове. Предложената от Гумнеров декларация е гаранция, че който и да стане кмет, няма да бъде допуснато в града ни да бъдат настанени бежанци. Принципно съгласие е дал и предложеният от “Народен съюз” кандидат за управленския пост Николай Начев.

“Въпросът е принципен. Европа не настанява бежанци на места, където има сериозна съпротива. Особено ако към хората се присъедини и местната власт. Ако сме единни ще можем да гарантираме на всички, че в нашия град няма да бъде изграден бежански център – обясни инициаторът на това събитие Кирил Гумнеров.”

 

Предизборен щаб “Избор за Ловеч”

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Публикация по договор

1 коментар

Comments are closed.