gerb1204132Кандидатите на ПП ГЕРБ в Ловеч са доказани професионалисти в ключови сектори  – образование, регионално развитие, социални дейности и здравеопазване, икономика и стопанско управление, информационни технологии. Има представители на малкия бизнес, щестима са с опит в местното самоуправление, един идва от неправителствения сектор, трима от частния бизнес. Листата съчетава младежки ентусиазъм и зрелостта на по-възрастните, новите възгледи и доказания опит, мъжката твърдост и женска отдаденост. Най-младият е на 29 години, на най-възрастният в листата на 67. В листата има 4 силни жени. Така най-общо представи пред медиите кандидатите на ГЕРБ за народни представители от 11 МИР областният координатор Николай Нанков, с което бе даден старт на кампанията. Той подчерта още, че в областта няма парашутисти – хора, които познават региона от новините, както и това, че всяка община има свои представител.

Водачът на листата Корнелия Маринова Нанков представи така: с работата си като председател тя Доказа, че Общинският съвет в Ловеч може да бъде отворена и прозрачна институция, такава, каквато гражданите очакваха дълго време и това най-после се случи. Показа на хората също, че  Общински съвет в Ловеч не е наследствена фирма на БСП, какъвто е бил в продължение на дълги години.

Като народен представител с нейната упоритост, женски размах, но мъжка категоричност и твърдост, тя ще защитава интересите на региона и ще бъде проводник на гласа на хората от област Ловеч в парламента.   

Маринова е биолог, с втора специалност химия, учител и 20 години близо директор на най-голямото основно училище в областта.  Тя има широка обществена дейност. Като експерт по образованието ще бъде полезна за политиката и законотворчеството на ГЕРБ в този тъй важен сектор – образование и наука, работа с деца и младежи.

Вторият в листата е самият областен координатор на партията. Той е и най-младият от кандидатите. В последните почти четири години работи активно за област Ловеч и като областен управител, и като зам. министър на регионалното развитие и благоустройството и кметовете в областта не биха могли да го отрекат.

Влизам в надпреварата за народни представители с ясното убеждение, че ще представлявам нашия край и всички хора от Ловешко, без значение на партийната им, етническа или религиозна принадлежност. Убеден съм, че ще бъда полезен в областта на регионалното развитие, местното самоуправление, административната реформа, устройство на територията, усвояването на европейските фондове. Заедно с гражданите на областта ще упражнявам парламентарен контрол върху работата на следващото правителство, което не се съмнявам ще бъде пак на ГЕРБ. Ще работя заедно с всички кметове на общини без значение на партийната окраска за развитието на нашата област, заяви Нанков пред медиите.   

Трети е Илиян Тодоров, втори мандат общински съветник в Троян. Илиян е човекът на изкуството и културата в групата.

Завършил съм Българска държавна консерватория – София, дипломирах  се с  пълно отличие  в  музикалната  академия  със специалност дирижиране. Имам две магистратури. Най-много се гордея с постиженията на моите оркестранти и межоретния състав, които ръководя.

Четвърта в листата е Невена Антонова от Луковит – човек, посветил голяма част от живота си да помага на хората. Невена е представител на хората с увреждания, но смея да твърдя, че по борбеност, активност, дух и жар може да ни бъде за пример, отбеляза Нанков.

Ще работя за хората в неравностойно положение – не само за тези с увреждания, а и за тези, които се нуждаят от подкрепа, човешко внимание и подадена ръка, заяви Антонова пред медиите.

Д-р Мадлена Бояджиева е лекарят в групата, човек професионалист, доказал се като такъв, тя е председател на общинския съвет в Тетевен. Тя е лекар, невролог. Има магистратура по здравен мениджмънт и допълнителна квалификация по управление на здравеопазването. В община Тетевен хората добре я познават, защото много години вече им помага, 8 години бе и управител на многопрофилната болница в града. През 2011 г. бе кандидатът на ГЕРБ за кмет на общината, по-късно бе избрана за председател на Общинския съвет в града.

Д-р Бояджиева е омъжена, с един син юрист. Тя е експертът в здравеопазването, който сигурен съм, ще бъде полезен не само в народното събрание, а защо не и в изпълнителната власт, кой знае, каза за нея областният координатор на партията.

Общинският ръководител на ГЕРБ – Угърчин Цветан Георгиев е шести в листата, той е зам.-кмет на общината, човекът, който ръководи проектите в общината.

В деня за размисъл Симо Иванов навършва 50 години. Логично, носи опита и енергията на успелия бизнесмен. Познава западните стандарти на работа, тъй като 15 години работи в Шел България като управител на редица търговски обекти на компанията в Ловешка област.  В момента продължава да доказва управленческите си умения и необходимостта от добра екипна работа като дилър на търговски обект от верига бензиностанции „Ромпетрол“ в гр. София.

Симо Иванов години наред управлява не само търговски процеси, но и хора – предимство за всеки, който отговорно би се ангажирал с държавни и партийни дела.

Всичко това е подплатено на ниво образование с магистърска степен по Стопанско управление от Стопанска академия „Димитър Апостолов Ценов“ – гр. Свищов. Нещо повече, той е завършил и следдипломна квалификация „Управление на общини“ при Института за следдипломна квалификация при УНСС.  В първите години от своята кариера заема длъжността „Секретар на община Ябланица“ като част от общинската администрация.

Накратко, изброеното е доказателство за необходими и полезно съчетани качества – икономическа мисъл и познаване работата на държавния апарат.  В момента е и втори мандат общински съветник в Общинския съвет на община Ябланица от листата на партия „ГЕРБ“. Многократно и последователно поставя на дневен ред и търси решения на наболели общински проблеми. Социално ангажиран, отговорен, информиран, доказал се мениджър и човек с визия и идеи за практични промени и решения. Така Нанков представи седмия в листата.

След него е и другият икономист Тодор Петров – общински съветник от ГЕРБ в Ловеч, областен координатор на МГЕРБ. Младежите са най-активната от нашите структури и това се дължи до голяма степен на него. Той работи в международна компания, завършил е магистратура по стопански и финансов контрол, обясни Николай Нанков. Има специализация – независим финансов одит.

Общинският съветник от ГЕРБ Андрей Моврадинов в Летница, представител на малкия бизнес, е 8-ми в листата. След него е началният учител Росица Маринова.  Тя е от гражданската квота, човек с много професионални достойнства, научила на четмо и писмо стотици деца в Ловеч, изключително ценен специалист, в момента не е сред нас именно защото води поредната група деца в национално състезание и съм сигурен, че както винаги нейните възпитаници ще се върнат с поредните отличия, представи я Нанков.

През следващите дни не очаквайте от нас шумни акции, хората ще могат да ни срещнат навсякъде, ще могат да разговарят с всички нас по места, ще могат да поставят своите въпроси и да получат отговорите, особено на най-важния въпрос – КАК ще се случи едно или друго и до каква степен ще се случи, защото нито една друга от политическите сили, които заливат хората с нереалистични, граничещи дори с опасност, обещания не дава отговор на този въпрос – КАК ще направи това. Популизъм няма в програмата и намеренията ни, няма и празни обещания. Кампанията ни ще бъде официално открита на 16 април от 20 ч. в Ловеч, а през останалото време ние ще бъдем сред хората, където е мястото на народните представители. Имаме воля да работим с и за хората, подчерта в заключение Николай Нанков и поясни, че днес всички кандидати за народни представители от ГЕРБ ще бъдат по места в общините си, за да открият и там кампанията с различни инициативи.

 

Публикация по договор – ПП ГЕРБ

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

1 коментар

  1. Симо Иванов не заслужава да е седми той е един доказан професионалист и водач би трябвало да е в челната тройка .

Comments are closed.