kanalizacilevski3006152Павлин Иванов

Градската канализация не издържа и изби в столовата на училище „Васил Левски“ в центъра на Ловеч. Ремонтираният преди няколко години булевард и заустените в него тръби очевидно не са успели да поемат стичащата от цял град вода и от напора столовата и още няколко помещения в централното ловешко училище са със залети с вода подове.

Следите от проливният дъжд, който е проникнал през плътно затворените прозорци са видими с просто око.

Почти всички търговски обекти намиращи се в близост до спирката на ОББ в центъра на Ловеч, непосредствено до бул. „България“ също са наводнени и собствениците им със запретнати крачоли отводняват помещенията си. За пореден път, при пореден дъжд!

Само тяхната липса на смелост не е довела до десетки дела срещу Община Ловеч, която би трябвало да е осъществявала инвеститорски контрол по извършващите се оня няколко години строителни дейности по различни проекти.

Няма да е лошо, компетентните органи най-после да се решат и разследват дълбоко, зависимостите между инвеститори, строителен надзор, инвеститорски контрол, приемателно комисии и да установят веднъж и завинаги отговарят ли пуснатите в експлоатация обекти на строителните норми и има ли нарушения при тяхното проектиране, изпълнение и експлоатация.

Убеден съм, че ще се установят редица интереси факти и множеството зависимости!

 

2 коментара

Comments are closed.