„Не изхвърляйте капачките от пластмасовите си бутилки. Рециклирайте ги! Помогнете ни и нека заедно покажем, че можем да променим света, в който живеем!“

С този призив към Вас се обръщат Центърът за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ – Ловеч и „Евро Импекс – Варна“ ООД, които заедно стартират кампанията „Една капачка по-малко. Една нова книжка повече“.

Пластмасовите капачки и бутилки ще се събират в Ловешката библиотека. Всяка предадена капачка или бутилка ще бъде рециклирана, а със средствата ще бъдат закупени нови книги за Ловешката библиотека. Ще бъде изработен и специален печат, благодарение на който всеки читател и посетител на библиотеката ще може да проследи колко книги са закупени от кампанията.

„Целта ни е да стимулираме четенето, да научим младите хора на съпричастност и екологично възпитание. Искаме да покажем, че промяната е възможна“ – казват доброволците от Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ – Ловеч и техните приятели от „Евро Импекс – Варна“ ООД.

Включи се и ти!

Бъди съпричастен към каузата!

2 коментара

Comments are closed.