Пplavogara504131авлин Иванов

Снимка: След броени дни тук ще бъде разположена гондола

Какво бихте направили, ако буквално на 3 метра от вашите прозорци работници дълбаят с канго? Вероятно ще понедоволствате малко, но нали е за добро, ще потърпите. Вечерта ще се наспите, а на другият ден ще бързате да заминете на работа, за да си спестите оглушителния шум и вибрации.

 Ако обаче под вашите прозорци се разположат люлки, гондоли, лунапарк, и всичко това с озвучено с върла чалга и яки децибели, надали ще бъдете толкова толерантни.

Такъв е случаят със Светослав Таслаков, чиято къща е на площад „Автогара“ и до чийто прозорци на всяка Цветница предприемчиви търговци инсталират гондолата, на която по-смелите малчугани вдигат адреналина си.

Светослав Таслаков е подал жалба в Община Ловеч на 28.01.2013 г. срещу разполагането на съоръжението до неговата къща. Мотивите срещу поставянето на гондолата са непозволената близост до къщата му ( 3 метра), невъобразимият шум и силните вибрации породени от работата на люлката , както и 12 часовият непрекъснат тормоз.

За поредна година децата на Таслаков няма да си идват за Цветница, защото вместо да се наслаждават на хубавият празник, ще трябва да изтърпят всичкият шум и грохот.

До 28.03.2013 г., два месеца след входирането на жалбата, отговор не е получен, а проблема вероятно няма да намери решение и тази година, освен ако не стане чудо.

Аз ще поставя и друг проблем относно атракциите на площад „Автогара“. Кой проверява сигурността на инсталираните съоръжения? Всички сме виждали с очите си кой ги сглобява. Понякога се чудя как родителите се доверяват да пуснат децата си на подобно съоръжение.

На брифинга в понеделник на кмета Казанджиев поставих въпроса за сигурността на съоръженията. Отговора е обнадеждаващ. Ще бъде изисквано от собствениците да представят различни документи във връзка със сигурността и сглобяването на конструкциите.

Проблемът на Светослав Таслаков обаче очаква също такова обнадеждаващо решение.

Ще стане ли собственика на къщата шумов мигрант или ще се намери добро решения ще разберем съвсем скоро.

 

32 коментара

  1. Трябва да се контролира озвучението, наистина е отвратително да дънят тези грозни майнета наречени чалга. Освен това е добре и да се наложат граници на височината на звука, не е нужно да са толкова силни.

  2. Г-н Мустакерски,да, радват се децата ми на люлките-деца са!Всичко цветно и шарено ги радва!А аз съм щастлива,когато видя да греят очите им.Радват ги и люлките на Центъра и на Баш бунар,но за жалост с това се изчерпват ежедневните забавления в нашия градец.А,да!Забравих разпадащия се Стратеш и Зоопарк.Добре,че от време на време някоя организация реши да работи в полза на децата и да запълни някой и друг ваканционен ден с приключения.Не знам на каква възраст сте,но моето поколение израстна по времето на селските сборове, очаквани с нетърпение,като събитие,носещо радостта от роднинските събирания ,но и радващо ни с онези "чужбински" стоки,които се продаваха по сергиите и цялата онази шумотевица.За мен,не е лошо това, да идват атракциони по време на празници! Те са свързани.Било е от време оно.Винаги на празници са пристигали пътуващи артисти,винаги е било шумно,но като един интелигент,би трябвало да го знаете.Няма да Ви изнасям лекция по Културология.
    п.п.И просто за сведение,при двама родители,почитатели на твърдия рок,децата ми няма как да слушат чалга.Но,мен не ме интересува нито етносът,нито религията,нито възгледите,нито музиката на когото и да било,защото всеки има своето място на тази земя!

    1. Това е истината,Боби!Така е,много си права!

  3. Искрено съчувствие към г-н Таслаков, аз лично не бих понесла това мъчение. Едва понасям и 15те мин. през които съм там заради мерака на децата за люлките.
    Тази “музика” не трябва да се слуша от лица под 18год.

  4. Искам луна парк да се направи при нас – в заводските жилища. И без това улиците в квартала приличат на лунен пейзаж!

Comments are closed.