Проекти на Община Ловеч в процес на изпълнение:

  1. „Осигуряване функционирането на Областен информационен център – Ловеч“
  2. “Техническа помощ за община Ловеч – бенефициент по приоритетна ос 1 на ОПРР 2014-2020”
  3. „Рехабилитация и нови пространствени решения на пешеходната зона в централна градска част и рехабилитация на пл. „Тодор Кирков“, гр. Ловеч” – в процес на изпълнение
  4. „Реконструкция, обновяване и оборудване на сгради и рехабилитация на дворни пространства на целодневни детски градини и ясли в гр. Ловеч, изграждане на училищна спортна зала и рехабилитация на дворни пространства в общински училища в гр. Ловеч“ –

    предстояща пресконференция за стартиране на проекта и официална церемония първа копка в началото на м. септември. Не са сключени само договорите с изпълнители за упражняване на строителен надзор по време на строителството.

  5. „Ремонт, преустройство и обзавеждане на Професионална гимназия по ветеринарна медицина “Проф. д-р Димитър Димов”, гр. Ловеч“ – предстояща пресконференция за стартиране на проекта и официална церемония първа копка в началото на м. септември – приключва процедурата за избор на изпълнител на СМР за обекта

 

Проекти в процедура по оценка в Междинно звено при Община Ловеч

  1. Изграждане на социално жилище за настаняване на уязвими групи на територията на кв. Гозница гр. Ловеч – УО на ОПРР изисква допълнителни промени в Наредбата за общинските жилища, по отношение на възлагането, изпълнението и контрола на обществената услуга „Настаняване в социални жилища на представители на уязвими групи в т.ч. и роми“ и привеждането й в пълно съответствие с приложимия режим на държавни помощи и контрол за свръхкомпенсация. Ще се създаде работна група в който ще се включат експерти от администрацията, общински съветници, членове на Обществения съвет за упражняване на обществен контрол при осъществяване на дейностите в областта на социалните помощи и социалните услуги. Работната група ще направи необходимите промени в Наредбата, след което ще я подложим на обществено обсъждане преди внасянето й в Общински съвет за приемане.
  2. „Прилагане на мерки за енергийна ефективност на сградите на РУ “Полиция” – гр. Ловеч и помещения, заети от ДА “Технически операции” – сектор Ловеч”
  3. Прилагане на мерки за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Ловеч – етап 1

 

Проекти в процедура по оценка в Междинно звено при УО на ОПРР

  1. Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца в гр. Ловеч

 

Процедура по подготовка на проектни предложения

  1. Проектно предложение „Прилагане на мерки за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Ловеч – етап 2”, което включва още 5 жилищни сгради.
  2. Проектно предложение за участие в конкурс „Културно-туристически ЕДЕН дестинации в България“ – с проектно заглавие „Дестинация Ловеч“. Целта на проекта е популяризиране на туристическите атракции в общината – културно-исторически туризъм  и традиционни исторически обекти, .

 

ЕДЕН – Отлични европейски дестинации по програма – покана за набиране на проектни предложения по програмата за конкурентноспособност на малките и средните предприятия 2014-2020 COSME.

Инвестиционен проект за “Иновационен метод за опазване на водите и околната среда в община Ловеч“ на Община Ловеч. Стойността на проекта е 805 398 лв. с ДДС.

Реализацията на проекта е част от изпълнението на поставените стратегически цели на общината, а именно – да се преустанови заустването на непречистени отпадъчни води чрез изграждане на съответните колектори и локални пречиствателни съоръжения. Проектът ще окаже влияние и върху изпусканите в атмосферата газови емисии и намаляване на замърсяването на почвите и подпочвените води.

3 коментара

  1. А бре накратко казано проекта е да се плячкосат пари от онези които съдействат тука да няма държава.

Comments are closed.