lekar312121Предложения се очакват до 5 декември на телефон 068/688230

Община Ловеч набира предложения на гражданите, свързани със специалността на лекарите, които да гостуват през 2015 г. в града и да извършват безплатни прегледи и консултации. Това се прави за усъвършенстване на работите по социално-здравния проект на община Ловеч, който се изпълнява съвместно с „Унифарм“ АД от 2007 г.

Досега по проекта са проведени 18 инициативи, прегледани и консултирани напълно безплатно са 649 пациенти, даренията, които „Унифарм” е направила под формата на медикаменти за социално слаби граждани на общината, са на обща стойност 24 747 лв. Проведени са и 227 безплатни профилактични мамографски изследвания на жени за ранно откриване на рак на млечната жлеза. Гостували са 12 водещи национални консултанти, лекари с международна известност и признание. Част от специалистите, провели прегледите и консултациите на нуждаещите се граждани от Ловеч, са работещи в областта на  нефрологията,  ангиологията и съдовата хирургия, ендокринологията, геринтологията, кардиологията, психиатрията и психоанализата, неврологията и офталмологията.

Предложенията за следващата година ще се приемат на тел. 068/688 230 от Катя Колева, главен експерт „Медико-социални дейности“, от 8 до 17 ч. всеки работен ден до 5 декември.

Инициативите по проекта ще продължат и занапред, за да може всеки нуждаещ се гражданин на общината да има полза от него и проектът да е ефективен. Той се случва благодарение на изпълнителния директор на „Унифарм” АД Огнян Палавеев с неуморното съдействие  на медицинския експерт д-р Ангел Панов и активното участие на екипа от отдел „Социални дейности и здравеопазване” в община Ловеч.