kmet3003121Павлин Иванов

Като гражданин и член на БСП считам, че загубата е катастрофална! Това заяви Минчо Казанджиев по повод приключилите в неделя избори за Европейски парламент, които Коалиция за България загуби категорично.

Никой не е очаквал подобна загуба, а загубата е сигнал. Считам, че централното ръководство на партията, по най-бързият начин трябва да вземе най-адекватните решения, каза Казанджиев.

Решенията са ясни – да се поеме отговорността! Начина на поемане на отговорност при тези обстоятелства е ясен, категоричен е социалиста.

Знаете, че преди години, когато БСП загуби с малко, изказах позиция да не се бърза. Сигурно така бих бил решил и сега, ако разликата беше малка. Но когато говорим за над 10% разлика, трябва друго решение, смята Казанджиев.

Начинът на гласуване показа отношението към настоящето ръководство на партията.

На въпрос на „Ловеч днес“, дали членовете на БСП бойкотираха националното ръководство, Казанджиев отговори, че по-скоро, членовете и симпатизантите на партията така са изразили своето мнение.

Според него, Димитър Горов няма вина за загубата в област Ловеч и общината, тъй като депутата е направил каквото е било възможно. Ако бяхме загубили само в Ловеч да, но загубата е в цялата страна. Резултатите в Ловеч са почти каквито са в национален план, уточни Казанджиев. Според мен, Горов си свърши работата дотолкова, доколкото му е възможно, заедно с всички останали активисти на партията.

Причините за загубата вероятно са няколко, но трябва много скоро да се направи анализ. Една от причините е появата на АБВ извън БСП, смята Казанджиев. Друг важен момент е номер 1 в бюлетината – Българската левица. Нейните гласове бяха 2.5%. Там сигурно има объркване на гласовете, но не това е най-важното.

Вероятно коалицията, която подкрепя правителството, вероятно пропуски в организацията са част от причините за загубата. Но това е въпрос на един много обстоен анализ. Надявам се много скоро и областното ръководство на БСП да се събере за да анализираме резултатите в областта, каза Казанджиев. Ние трябва да търсим нашите слаби страни и пропуски и да бъдат изчистени. Трябва да намерим политическото решение.

„Ловеч днес“ попита Казанджиев, дали управлението на БСП през последните няколко мандата на община Ловеч е дало отражение върху изборните резултати. Какъв е потенциала на БСП с оглед на профила на избирателите на БСП – предимно от малки населени места и селата, възрастно население и сравнително нискообразовани гласоподаватели.

3 коментара

  1. “Уважаеми” г-н Бареков,

    Пишат Ви хората, които освиркаха Вас и Вашата свита, когато преминахте през подлеза на НДК покрай клуб Mixtape 5, където се провеждаше концерт на една от любимите ни групи.

    Пишем Ви за да Ви информираме, че причината да бъдете освиркан, не е била в това, че сме били надрусани или неадекватни. След като сте решил да ставате политик, би трябвало когато народът ясно ви каже, че не Ви харесва (в случая в очите), да потърсите проблема първо в себе си. Причината за нашата реакция, не са били замъгляващи съзнанието вещества, а искреното ни отношение към Вас и Вашата дейност.

    Ние разбираме, че тъмните ни дрехи и дългите ни коси може да са Ви стреснали, но Вашата реакция наистина не е достойна за европейски политик. Знаем, че за Вас всичко различно от чалга може би изглежда странно и нелогично, но истината е, че ние се бяхме събрали за концерт, който за нас носи много по-дълбоко и смислено културно послание от цялата Ви популистка предизборна кампания, изпълнена с нарушения. Ако наистина бяхте достоен за европейски политик, нямаше да допуснете да си обясните случилото се с неточно стереотипизиране. Ние не Ви харесваме не защото сме идиоти, лумпени или наркомани, а точно защото не сме.

    Радваме се, че поне за малко един български политик беше уплашен от това, което народът му може да му стори, когато го срещне на улицата въпреки че не подкрепяме физическата агресия. Това е усещане, което трябва да е познато на всеки български политик. Единственият начин да спреш крадеца да краде е да го накараш да се страхува от последствията.

    Все пак искаме и да Ви успокоим г-н Бареков. Вие не сте виновен, че попаднахте на група от хора, които не се страхуват да Ви кажат какво мислят за Вас в очите. Най-вероятно, който и друг български политик да беше минал покрай нас, щяхме да му предложим същата народна любов. Защото за съжаление в българската политика единственото, което успява да изплува е утайката. Драги български политици, ние се срамуваме от всички вас!

    Също така, г-н Бареков, бихме желали да обърнем внимание на факта, че според нас български политик да говори за наркомани е проява на доста лош вкус, имайки предвид, че най-вероятно Вашите спонсори, които дърпат Вашите конци и плащат за жалките Ви реклами, всяка вечер унищожават сериозни количества скъп бял прах по чалготеките.

    Затова, г-н Бареков, погледнете истината в очите – проблемът е във Вас, а не в нас.

    Поздрави,

    Пиещи бира, а не взимащи наркотици фенове на стойностна музика, които не харесват нито Вас, нито останалия ни крадлив политически “елит”.

    http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/05/27/2309247_metul_fenove_kum_barekov_ne_vi_haresvame_ne_zashtoto/

  2. Глупавият проумява само онова, което вече е станало.

    Омир

    Благодаря на редакцията за изборът на тази актуална мисъл.

  3. Ами ще е тежка понеже за храма на сатаната дадохте само площада и няколко десетки хилядарки а баат Бойко милиони. Учете се от него на кого и колко да ръсите.

Comments are closed.