shtabnavodneniq2006141Всички прояви за тази вечер в Ловеч са отменени в знак на съпричастност с трагедията във Варна

 Кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев разпореди днес на кметовете и кметските наместници на селата незабавно почистване на деретата от отпадъци и контролирано изпускане на язовирите на територията на населените места. Докладите им за състоянието на речните корита, деретата и язовирите да бъдат готови до понеделник вечерта, изиска кметът. Той обяви, че ще бъде назначена комисия, която да направи оглед на речните корита и да вземе решение за почистването им от наноси и прорасли храсти и дървета.

Това стана днес по време на нарочна среща на ръководството на община Ловеч с кметовете и кметските наместници на селата. Преди нея кметът свика на заседание и Щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, на коeто присъстваха всички негови членове, представители на ведомства и експлоатационни дружества. Обсъдени бяха готовността на институциите за действия при кризисна ситуация и превантивните мерки за недопускането или намаляването на последиците от евентуални бедствия.

shtabnavodneniq2006142Обстановката в момента в общината е спокойна, но трябва да имаме готовност да реагираме адекватно, за да минимизираме щетите, които биха могли да се получат при продължителни проливни дъждове, каза кметът. Той отмени всички предвидени за тази вечер прояви в града в знак на съпричастност с пострадалите от трагедията във Варна.

7 коментара

  1. Ще видим как ще се задействат след нареждането и пак ще спазим старата максима: Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се.
    Но ако ще продължаваме сами да поддържаме, почистваме и поправяме инфраструктурата, за чий плащаме данъци. Или да ходя със снимки при кмета с преди и сега, за да отчитам какво не съм получила за парите си и да искам възстановяването им

  2. Защо, когато се случи нещо трагично в държавата ни ,управниците се сещат че трябва да се прави……..???? ,, След дъжд ,качулка!”Ежегодно трябва да се почистват коритата на реките и да се източват язовирите .Занемариха всичко в тази държава,безсрамници………. !!!!!!

  3. Едно е да разпоредиш, второ е да се организира и трето е да се свърши…КОЙ? Останалите живи в малките селца, 300-400 бабички ли ще чистят? Кметските наместници са неоткриваеми за погребения, когато се налага, а камо ли за нещо такова. Грабежи и разруха по селата, няма полиция, няма помощ…

  4. разпореди на кметовете на селата…
    щото в града са я свършили…

  5. Няма да е зле тоя галош да разпореди да се почисти и коритото на реката в града,от доста години прилича повече на гора от колкото на река!А при едно по-рязко дигане на нивото на водата тази гора ще отиде към селата!

Comments are closed.