obs2602151Павлин Иванов

В своят отрицателен вот по повод новият дълг в общ размер от 1 042 723 лева, получил неочаквано огромно одобрение и подкрепа от членовете на Общински съвет Ловеч, Иво Райнов от СДС заяви: „Имам много основания да не подкрепя този дълг. Но гласувах против, заради тези, които се наведоха и по чиито гърбове кмета Казанджиев прави своята политика. Изненадан съм, че тези хора се оказаха от друга страна (визирайки съветниците на ПП ГЕРБ). Но недостойни хора има навсякъде!“

Вчера, с голямо и обединено мнозинство, съветниците прокараха две решения, с които Община Ловеч взима нов заем в общ размер на 1 042 723 лева от фонд „ФЛАГ“. Както вече писах, кмета Казанджиев още на 12 февруари 2015 г, е внесъл документите във фонда. Без съгласието на Общински съвет, унижавайки по този начин всеки един избран от жителите на община Ловеч съветник.

Явно превъзмогнали унижението, голяма част от съветниците от БСП, ДПС, ГЕРБ и Николай Недялков, гласуваха одобреният спорен, чисто законово, дълг.

С този си акт на Общински съвет Ловеч се цели покриването на финансовата корекция от над 800 000 лева, която беше наложена на кмета Казанджиев, заради направена от неговата администрация обществена поръчка.

Веднъж вече съветниците, отново незнайно защо, му дадоха под условието ако води дело, да вземе и на практики пресуши фонда по приватизация.

В отчета на фонда, подписан от председателя на бюджетната комисия четем, че вече са дадени над 700 хиляди лева на ловешкият кмет. Информация за водено от него дело срещу управляващият орган на ОПРР не се дава, въпреки искането й от съветника Иво Райнов.

Вчера, с гласовете на ГЕРБ, ДПС, БСП и Недялко Недялков (ВиК Ловеч), съветниците дадоха картбланш на Казанджиев да тегли заем.

obskmet2602151Също така вчера, Минчо Казанджиев показа за пореден път, че е играч от високо ниво и с действията си видими или не, успява да си осигури подкрепа дори от своите опоненти от ГЕРБ.

Радващо е, че макар и само двама, съветниците от СДС Ловеч Иво Райнов и д-р Георги Митев доказват на всяко заседание на Общински съвет, че има поне двама души, за които истината и интересите на гражданите имат значение.

 

Лично аз си признавам, че се възхищавам от политическите умения на Казанджиев и доста уверено мога да твърдя, че след вчерашната му политически безапелационна победа, пътят към четвъртият му кметски мандат е широко отворен.

Казанджиев доказа, че политиката не е за всеки, а изписаната тъпота по лицата на хората в залата е единственото важно условие, Ловеч да продължи още 4 години по същият път, по който върви вече 12 години!

На победителя, честито и респект!

 

Уточнение:

Веднага щом разполагам с протоколите от гласуването, както ви обещах, ще публикувам имената и снимките на всички съветници гласували трите важни решения – двете решения за дълга и решение за назначаването на Севдие в борда на “Общински пазари”.

2 коментара

  1. Идиоти,прогониха хората от града, и нямат никакъв срам, нещастници………

  2. Ой, ой, ой, Павлин Иванов. Ситуацията в Ловеч е по-трагична от парламента. Как ти експерт такъв допусна в София и в Ловеч да се гласуват заеми с голямо мнозинство. Трагедията е пълна. Общинската лидерка на ГЕРБ не владее съветниците си както Първанов Гоце не владее АБВ. Ох сълзи, ох сълзи.. Тя дали ще подаде оставка, съветнико свиден. Какви ги надроби – какви съвети даде на Корнелия. Нея вече кой я брои. Като бивш вече член на ГЕРБ ми става по-пролетно, когато се радваш около финтовете на Минчо Казанджиев. Там ти е мястото.

Comments are closed.