grobishta205141Павлин Иванов

На проведеният в понеделник редовен брифинг, „Ловеч днес“ попита кмета Казанджиев кой е издал заповедта за поставяне на таксуващите апарати за вход на скобелевските гробища. Въпросът ми беше свързан с публикация на Община Ловеч, която меко казано, може да се нарече „неумел опит за кризисен пиар“. В тази публикация, се казва:

„Няма ограничение на влизането на хора през трите пешеходни входа. И монтираната автоматична система, контролираща свободния достъп на автомобили, в момента не функционира, потвърди директорът на бюджетна дейност „Обреди“ Йорданка Ичева. Тя определи информациите и сигналите в публичното пространство и някои медии за събирана такса като силно подвеждащи и неотговарящи на истината.“

Г-жа Ичева, която нямам честта да познавам, определено е доста зле информирана! В моят коментар озаглавен „Без капчица срам! Кмете Казанджиев, оставете поне мъртвите и техните близки на мира!“, в нито едни ред не се споменава, че Община Ловеч е СЪБИРАЛА такса! Там е оповестен единствено факта, че е поставен таксов апарат с очевидното намерение да събира пари за вход. Точният цитат е:

„Уродливостта, безочието и чудовищното нахалство в Ловеч излизат извън контрол. Монетен автомат за вход на скобелевските гробища ще събира пари от близките на починалите!“

Не мога да се сеят, кое точно е подвеждащото и неотговарящо на истината?

Имаме таксуващ апарат, очевадно е какво ще се случи в бъдеще. Имаме подготовка, която ако не доведе до реализация, ще трябва да се питаме КОЙ харчи за лудо пари в Ловеч.

На прекият въпрос към кмета Казанджиев, КОЙ заповяда поставянето на таксовите апарати и с какъв документ е станало това, отговор не беше даден! Кмета не знае кой е наредил поставянето на съоръжението, представяте ли се?

grobishta205145„Апаратите все още стоят пред входа на гробищата, но пари няма да се взимат. Няма заповед за вземане на пари! Аз няма да допусна да се влиза с коли в гробищата и да се превръщат в магистрала! Гробищният парк е парк. Паркът „Стратеш“ е затворен за автомобили. Гробищните паркове също трябва да бъдат затворени за автомобили, освен в изключителни случаи, когато се налага да се извършва ремонт. Няма паркове, в които да се влиза с автомобили. Събрал съм информация какво се прави на други места.“ Това каза Казанджиев и допълни, че в парк с коли не се влиза. Както не се влиза с коли на „Стратеш“, така няма да се влиза с коли и в гробищата.

Леко ми се губи аналогията между парк „Стратеш“ и скобелевските гробища, но това си е мой личен проблем.

Не разбирам обаче, как хем няма да се взимат пари, хем в официалното съобщения на Община Ловеч се казва:

„Той (зам. кмета Пламен Петков) уточни, че в момента се обсъждат варианти по какъв начин гражданите да се сдобиват с жетони за апарата, за да могат да влизат в гробищния парк с автомобили в конкретни случаи. И това няма да бъде обвързано със заплащане на такса, заяви категорично зам.-кметът.“

Срещу какво ще се издават жетоните? Кой ще ги плаща? Защо беше вкарана на сесията на Общински съвет точка от Наредбата, в която се иска заплащане за влизане в гробищата?

Кой послъгва пред обществото, а?

 

grobishta205141Съвсем друг въпрос е дали гробищата в Скобелево са парк или немарливо поддържан общински терен. Според кмета Казанджиев и неговите критерии, гробището е ПАРК. Те и спирките на общественият транспорт в града и по селата са спирки според него, но всички знаем как изглеждат, в какво състояние са и може ли да се наричат изобщо така, но това е друга тема.

Аз също искам вечният дом на нашите близки да не бъде едно порутено и неподдържано място. Искам да е гробищен парк, поддържан, спокоен, уреден, но НЕ Е към днешна дата! Факт!

Искам гробищата ни да изглеждат цивилизовано, а не оцапани безразборно с некролози, боклуци, неподдържани участъци, храсталаци и клонаци.

Искам да бъде помислено как възрастните хора, инвалидите, хора със затруднения в предвиждане, ще имат възможност да запалят свещичка на гроба на своите близки. Те не отиват там на Зоологическа градина, а да отдадат почит. Не е дори въпрос на избор дали да отидат или не.

 

Аз също съм против безразборното влизане на автомобили, но за целта трябват умни и рационални решения, а не измислици от някой си служител.

Сбърканата и безидейна политика на ловешката управа блести толкова силно и ярко, че с нея се осветява целия път до Терминал 2!

 

Утре четете защо все още не е въведена „Синя зона“, каквато трябваше да има от 1 май 2014

8 коментара

  1. Тъпанар! То и хора няма да влизат скоро, че тревата е човешки бой. Гробовете са недостъпни! Олигофрен

  2. To и храма на сатаната няма да се срине понеже го подкрепят всички индивиди от всички БКП-та по всички земни кълбета. Е па така е като се оставя общинското БКП и църковното БКП от населението да си развява нали…..

  3. Кмета може да е всякакъв и ще Ви подкрепя за това, но затова, че колите нямат работа в гробищен парк съм за не само с две ръце а и с два крака, на никои няма да му се счупят краката да влезне пеша там с изключения на инвалиди, болни, и така на татък, но нормален здрав човек каквато и мъка да има мисля, че трябва да уважава паркът. Мен са ме учили, че в гробищен парк се влиза само пеша с изключенията на катафалки, инвалиди,и др…. , но затова да те до мързи или, че си баровец, как така ще ходиш пеша 500м. мисля, че трябва да се прекрати, и то няма друг начин освен, като се бръкне в джоба на ловчанлията , защото точно тези хора, които не биха спазили това нещо и биха влезли с автомобила си, точно те не биха дали и една стотина за да влезнат.
    Това решение е добро!
    Мисля че народа трябва да се вдигне за друго не за това, има много по сериозни неща, и неща към които трябва да се замислим но…. Все пак сме в БГ и то в гр. Ловеч!!!

  4. “Докато аз съм кмет, автомобили в гробищният парк няма да влизат!”, Млади сме, ще изчакаме още 1,5 година

  5. ами почистете си тогава в дъното боклука, защото по принцип си го обирах шумата и останалия боклук и го изкарвах с колата, сега това ще го правите вие г-н кмете! Пък дано ви се връща, ще ви запазим едно местенце и на вас там в източния край!

    1. Смърт не се пожелава никому. Не правете така – проява на много низки страсти е. Каквото и да е направил кметът, от каквито и да е мотиви (необмисляне, алчност и т.н.) не това е начинът да изразите възмущението си.

  6. Как така бе “приятелю”. Трима от роднините ми са в горната част на “парка”, ко прайм а? И всичко се плаща както знаете, а за какво плащам, за кочината, мизерията и разрухата ли???

Comments are closed.