joglav2604131Йоглавчани се включиха в кампанията „Месец на Европа“. Вчера на среща, посветена на Европейската година на гражданите , присъстваха много жители на селото. След приветствието от кметския наместник Ценка Дойчева лекция за правата на европейските граждани изнесе председателят на читалището Еленка Щерева. Организирана бе  изложба на детски рисунки и апликации  от група Йоглав на ОДЗ “Кокиче“.  А съвместният концерт на децата от детската градина и самодейците от фолклорна група “Югла” при читалището изпълни залата с истински празничен дух и много аплодисменти.

         Инициативата е в рамките на Работната програма за 2013 г. на Комуникационната стратегия на България за Европейския съюз и се реализира от администрацията на Министерския съвет, областните администрации и Съюза на народните читалища.

Екипът на Областния  информационни център в Ловеч подпомогна организацията на празника в Йоглав с различни информационни материали – ръководства за разработване и изпълнение на проекти, наръчници, справочници за начинаещи относно финансирането от ЕС, практически ръководства за гражданите относно техните права и др.

 Европейският ден в Йоглав, посветен на „Месеца на Европа”, завърши с кръшно българско хоро на площада, на което се хванаха малките и големи граждани на Европа.