В РУ Троян за срок от 24 часа е задържан И.К.-26 годишен от гр.Ловеч, който е установен да управлява лек автомобил след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо производство.

39 годишна жена от гр.Угърчин е задържана за срок от 24часа в местното полицейско управление и срещу нея е образувано бързо прроизводство след като в дома й полицаите са открили  преправен газов пистолет и патрони с калибър 9 мм, два от които с поставени оловни съчми. Установено е , че на жената не е издавано разрешително за съхранение, носене и употреба на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

В РУ Угърчин е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който в нощта на 05 срещу 06 юни е проникнал на фирмен паркинг в с.Лесидрен и е отнел две акумулаторни батерии.

На 06.06.2017г. около 17.50 часа на пътя  гр.Априлци-с.Кръвеник,  лек автомобил «Субару» управляван от 33 годишен софиянец е изгубил контрол върху управлението и се е блъснал в крайпътно дърво. В резултат на инцидента водачът е настанен с травми в болницата в гр.Троян, пробата му за алкохол е отрицателна.

Полицаи от РУ Троян са иззели 7 кутии с цигари без български акцизен бандерол от търговски обект в с.Ломец , а на собственикът му е  съставен акт по ЗАДС.