Павлин Иванов

Един разследван за крупни далавери, пряко отговорен за унищожаването на Ловеч човечец, затънал до скалпа си в интриги, лъжи, измами, корумпирани приятелски кръгове, търговия с власт и влияние, с типичната си наглост заяви: „Няма какво да се връщаме назад, да гледаме днес какво става”. Хубаво уважаеми, но няма как да не се връщаме назад, ако искаме обективно да изследваме даден проблем.

Лично на мен ми писна от подобна наглост! А помните ли чудовищното: „Като не могат да плащат – спрете газа!” в студеният януари на 2015, когато болницата и пациентите в нея останаха без топлина?

Разбирам, че днес, същият този нагъл съсипник ще спасявал ловешката болница и имал инициатива! Сериозно? Точно тези глуповати и популистки напъни, ме провокираха да започна да пиша.

И е крайно време да си разчистим сметките, ако искаме да продължим напред! Това означава, всеки замесен да си получи заслуженото така, щото всеки следващ, да не си помисля да краде и злоупотребява, излагайки на риск живота и здравето на 140 000 души в област Ловеч.

Тъй като вие, уважаеми читатели, жители на този град, имате удивително къса памет и удобно забравяте миналите истории, смятам за задължително да ги припомня. Защото за днешната катастрофа в Болницата има виновни и те си имат имена.

Преди да ви предоставя списък със статии, писани през годините за нашата, вече разстреляна и изнасилена Болница, ще споделя няколко общоизвестни факта:

  1. Крало се е, краде се и вероятно така ще продължава в МБАЛ Ловеч! Източването е изключително мащабно и продължило много, много години!
  2. Всички, които са облагодетелствани от източването си мълчат с надеждата, че понеже са изключително влиятелни, участват в различни тайни и явни кръгове, и никой няма да посмее да ги разследва и разкости.

Засега са адски прави!

  1. Медиците, които не са крали, години наред се страхуват да оповестят фактите, които знаят за крупните далавери в ловешката болница, защото не вярват нито в правосъдието, нито на политиците, нито на съгражданите си! Нямат „гръб“ и ако си отворят устата, ще бъдат изхвърлени завинаги от системата. Още повече, че знаят имената на замесените, кой, кога, къде, колко.

Мълчат си и са адски прави!

  1. Пациентите, смятани от влиятелните крадци за ходещи банкомати, си решават личните проблеми в други, болници. В други градове. И не искат да влизат в конфликти с местните влиятелни тарикати облечени в престилки или скъпи костюми.

Ами ако ми се наложи на мен или на децата ми да отидем по спешност? И с това мислене, мача свършва още тук!

 

С тези четири тези, искам да подчертая, че НЕВИННИ няма! И всеки трябва да си получи заслуженото!

 

Със следващите материали, писани през годините, искам да припомня на вас, жителите на Ловеч и на главния виновник, изживяващ се днес като спасител, че за всяка катастрофа си има причини. И че те са там, в миналото като генезиси и днес, като празно говорене и нищоправене:

10.09.2013 Пак намърдаха съветника на БСП д-р Пепо Нешев в борда на ловешката болница. На негово място в Общински съвет може да влезе Владимир Кочев

27.06.2014 Представител на община Ловеч в общото събрание на МБАЛ става съветникът Петко Петков

5.01.2015 Д-р Мадлена Бояджиева: Водим разговори с „Овергаз Холдинг” за разсрочено плащане на задълженията

8.01.2015 „Като не могат да плащат – спрете газа!“ – кметът Минчо Казанджиев за спирането на газта в ловешката болница

8.01.2015 Областният управител д-р Бояджиева след срещата с министър Москов: Болницата няма да фалира! От вчера е възстановено подаването на газ и в здравното заведение вече е топло!

30.01.2015 Какъв ефект има съкращаването на кухнята, пералнята, централата, охраната и автотранспорта за ловешката болница, пита народният представител Корнелия Маринова

15.02.2015 Ще допуснем ли клинична смърт за ловешката болница?

17.02.2015 Корнелия Маринова за проблемите в ловешката болница: Одитните и разследващите органи трябва да се включат по-активно

26.02.2015 Д-р Мадлена Бояджиева: Очаквах не сухи цифри, а пълен анализ на състоянието на болницата и причините, довели до него

4.06.2015 Понижиха нивото на компетентност на отделението по неонатология при МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ АД- гр. Ловеч

29.07.2015 Горов и Казанджиев с предложение: Държавата да плати милионите дългове на МБАЛ Ловеч и да прехвърли делът си на Община Ловеч!

15.10.2015 Директорът на болница „Лозенец“: Най-добрите ни лекари ще лекуват в Ловеч

21.11.2015 Бившият директор на ловешката болница Тихомир Бенев беше избран за представител на община Ловеч в областната комисия за изработване на областната здравна карта

23.11.2015 Ловешките медици: Нито да си пациент, нито да си медицински работник в ловешката болница! Трябват ни млади и кадърни специалисти, трябва ни кадърно управление!

27.11.2015 В понеделник кметът Корнелия Маринова ще се срещне в София с с министрите на здравеопазването и на финансите по проблемите на МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“

18.12.2015 Ехото от катастрофалното положение на ловешката болница породи спонтанен мини бунт на работещите в най-голямото здравно заведение в област Ловеч

10.02.2016 И да, има виновни! С имена, титли, история и документи!

22.02.2016 Областният управител се срещна с протестиращите лекари в Ловеч, прие декларацията им и информира здравното министерство за исканията им

22.02.2016 Прокуристът на Ловешката болница д-р Снежина Митова ще подаде оставка!

23.02.2016 Протестът! Удобно е, работи, но не е честно!

20.12.2016 Ловешката болница излиза на протест: Докога тези хора ще продължават да управляват нашата болница?

Това са част от публикациите касаещи ловешката болница и нейните проблеми. Работещо решение за пациентите и медиците към момента няма.

 

 

 

 

1 коментар

  1. Абе, важното, че другарката Маринова се е срещнала с дистрикт гуверньора на „Ротари България“ 🙂 Какво значение има някаква болница, някакви хорица, които са останали да живеят в Ловеч? Ей сега ще смени малко плочки по мегдана и ако след това все още има оцелели, ще могат да се разходят на спокойствие и няма да си цапат гащите като вали.
    Та, по темата, Г-н Иванов, за да не потъваме повече в модела #КОЙ?, няма да е лошо да спрем да използваме обобщения, без да се назовават имена. В т.2 от фактите, които излагате се казва “Всички, които са облагодетелствани от източването си мълчат с надеждата, че понеже са изключително влиятелни, участват в различни тайни и явни кръгове, и никой няма да посмее да ги разследва и разкости.”
    Кои са тези всички? За какви тайни и явни кръгове говорите? За масонската принадлежност на Гошо Бенев ли? И смятате ли, че масонската ложа се занимава с ловешката болница? Това, че един човек, който е известен с това, че е анонимен и използва 2 фамилии според случая, е решил да прави болница и да конкурира държавната такава, не го прави виновен за бездействието, безличието, безинициативността и безскруполността на 3 мандата общински съвети, 2 кмета, дузина незапомнени депутати, от чиято безсмисленост винаги ме е било срам, на няколко борда на директорите, на няколко директора, на няколко министри на здравеопазването. Не може частникът да е виновен за това, че чиновникът му е подлога. Хората му казват конкуренция. Източниците на финансиране на частните и държавните болници са едни и същи. Така че ако държавата не си управлява търговското дружество адекватно, а частникът си гледа сметките, то виновен не е вторият.
    В болницата не е правен план за 2, 3, 5 или 10 години напред. Нито за сграден фонд, нито за оборудване, нито какво да се прави с пустеещите “зелени” площи и стари сгради, нито за кадрово обезпечение. Гледа се с хоризонт до края на седмицата, най-много на месеца. В частна фирма така не се прави. Но понеже на търговците в храма (които са няколко на брой, много пъти съм Ви ги цитирал и вече ми писна) това им е било изгодно, процесите са си вървели безпроблемно. С любезното съдействие на Минчо (кмет), послушния Тихомирчо (директор), после Корни (кмет), Донка и Танчето (директорки) и оркестърът да свири. И понеже никой не се занимава с гореспоменатите, дайте да кажем, че частната болница е виновна, че е по-лесно. Що не питаме Минчо за Кардиолайф? Що не го питаме за частния скенер? По същата причниа, поради която не го питаме за сцената във водата и влакчето, от които няма ни вест, ни кост.
    Но към 18.05.2017г. имаме една Корнелия за кмет (ГЕРБ), един общински съвет (с мнозинство на ГЕРБ), двама анонимни депутати (от ГЕРБ), областен управител (от ГЕРБ), министър на здравеопазването (интелигентен човек пък от ГЕРБ) и една държавна болница (на министерството и общините), която има проблеми за решаване и то спешно. Ако всички изредени не могат да спасят болницата НИ и да я развият като по-добра от частната, значи или са брутално некадърни, или са безобразно корумпирани. И в двата случая не са за тая работа!
    И да не забравяме гражданите на града – вълнението им за болницата да не остава във фейсбук или махленските шушукания в стил “Малее, ми какво ще стане ако…” Такива са приказките и за Спарки, за Бони и кое ли още не. Сякаш имат необходимост да говорят за нещо, което е зле и ще става по-зле, демек ще има още за какво да цъкат и да жалят. Малко нездраво ми стои това. Гаранция няма за никой, така че да си подкрепим болницата и лекарите и да си поподредим малко обора.
    Живи и здрави!

Comments are closed.