На 25.05.2018г. около 13.45 ч. в гр. Ловеч на пешеходна пътека до кръстовището между ул. “Тодор Каблешков” и бул.”България”,  л. а. “Пежо” 307 управляван от 53-годишен мъж от гр.Троян е блъснал  59-годишна пешеходка. Пострадалата е откарана в ловешката болница със счупени ребра. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна, а по случая е образувано досъдебно производство.

На 26.05.2018г. около 12.30ч. на  ПП I-4, автомобил Ауди 80 управляван от 50-годишен жител на с.Голямо градище-община Търговище, на прав  участък при изпреварване без да се убеди, че не го изпреварва друго пътно превозно средство, не пропуска и удря в дясната част изпревартащия го лек автомобил «Тойота», след което прибирайки се в дясната пътна лента удря отпред в ляво лек автомобил «Крайслер».

В резултат на инцидента «Крайслер»-а излиза от пътното платно и се удря в крайпътен скат, като леко е пострадала 68-годишна жена пътуваща в него. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни, а на водачът на «Ауди»-то е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

В РУ Луковит е образувано досъдебно производство срещу 52-годишен мъж от с.Ъглен, който е установен да управлява лек автомобил без регистрация.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан 50-годишен мъж от града, който на 26 май около 23.57ч. в ж.к. “Червен бряг” е установен да управлява лек автомобил след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,49 промила.  Работата по случая продължава.