kmet1603121Казанджиев опитва да регистрира влакчето като каруца! Не е смешно!

Павлин Иванов

Купеното атракционно влакче от Община Ловеч чрез обществена поръчка, започва силно да мирише! Все повече стават въпросите, над които КОМПЕТЕНТНИТЕ органи ще трябва да се замислят някой близък ден!

Припомням, че по един от доста съмнителен като ефект проект – “Подкрепа за развитие на туристически атракции в Община Ловеч“, реализиран от Община Ловеч, един от сериозните гафове, при това пореден, е закупуването на атракционното влакче, което трябваше да тръгне на Цветница, но заради пропадналият път и невъзможността превозното средство да бъде регистрирано, Казанджиев и близката му експертка, а днес зам. кмет Пенка Николова, не можаха да пуснат “атракцията”.

Въпросите и отговорите, които ще прочетете по-долу са официални и стоят и до днес на страницата на Община Ловеч. Те описват кристално ясно ситуацията ПРЕДИ обявяването на обществената поръчка. Няма нужда от коментар, с оглед факта, че всичко днес е отишло по дяволите, но все пак, най-долу, под ВЪЗЛОЖИТЕЛ е записаното името на кмета Минчо Казанджиев.

Дано някой в белите сгради в центъра на Ловеч, най-после започне да се интересува какво се случва с евросредствата в Ловеч и спре да се поддава на влияние от бивши величия и да замита случай след случай!

Ловеч е прекалено малък град и при потърсване, информация се намира за всичко, както и нищо не може да остане скрито-покрито за повече от няколко дни. Правя тази приятелска вметка към всички институции, заровили си главата в пясъка, защото е хубаво да знаят, че за радост – НЕ СА ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ!

Толкова с приятелството!

Представям на вашето внимание пълният текст – въпроси и отговори, във връзка с „Доставка на атракционно влакче – локомотив с два вагона“ , а в следващите дни очаквайте още информация за поредното безумие сътворено от Община Ловеч с наши и евросредства:

 

„Доставка на атракционно влакче – локомотив с два вагона“  по проект проект „Подкрепа за развитие на туристически атракции в Община Ловеч“.

ДО

     Всички желаещи да участват в процедура за обществена поръчка с предмет: „Доставка на атракционно влакче – локомотив с два вагона“ по проект „Подкрепа за развитие на туристически атракции в Община Ловеч“.

 

На основание чл. 29, ал. 1 от ЗОП и във връзка с т.3.Разяснения, Срокове за отговор от Документацията за участие, Възложителят Община Ловеч публикува в официалния си сайт разяснения по документацията за участие, както следва:

 

     Въпрос №1

Следва ли вагоните да са пригодени за качване и слизане от възрастни и деца с нарушени двигателни възможности и предвижващи се в инвалидни колички ?

Отговор №1

Съгласно пълното описание на поръчката в документацията за участие влакчето трябва да осигури спокойно и безопасно предвижване на туристите, особено на хора с увреждания.

    

     Въпрос №2

Може ли да се оферира на локомотив с Дизелов двигател – тъй като повечето от реномираните производители предлагат точно такъв тип двигатели в своите туристически влакчета?

Отговор №2

Съгласно минимално изискуемите технически параметри, локомотива трябва да е снабден с Двигател-бензин с метанова уредба

 

     Въпрос №3

Подлежат ли на регистрация в МВР-КАТ доставените Локомотив и вагони на туристическо влакче ?

Отговор №3

Локомотивът и вагоните подлежат на регистрация.

 

     Въпрос №4

По смисъла на Закона на движението по пътищата, да разбираме ли, че е необходима отделна регистрация на локомотива и вагоните (ремаркетата) на съответното търистическо влакче.

Отговор №4

Локомотивът и вагоните ще се регистрират по отделно.

 

     Въпрос №5

Моля Възложителя да разясни, дали е задължение на изпълнителя да регистрира и оборудва локомотива със задължителните регистрационни номера от МВР- КАТ?

Отговор №5

Изпълнителят няма задължение да регистрира и оборудва локомотива със задължителните регистрационни номера. Задължението на изпълнителя е да предостави на Възложителя всички документи, необходими за сертифициране и регистриране на локомотива.

    

Въпрос №6

Да считаме ли че с достатъчно единствено представянето на съответните TUV сертификати за типови изпитвания, необходими за регистрация в МВР- КАТ?

Отговор №6

Задължението на изпълнителя е да предостави на Възложителя всички документи, необходими за сертифициране и регистриране на влакчето.

 

Въпрос №7

В случай на непризнаване на някой от представените от участника сертификати необходими за регистрация на локомотива от страна на органите на МВР-КАТ, но в същото време производителя представя само тези сертификати, Възложителят в лицето на Община Ловеч ще откаже ли плащане на доставения локомотив за влакчето?

Отговор №7

Целта на Възложителя е да получи качествен продукт, който да бъде използван по предназначение, което означава, че същия трябва да бъде регистриран за движение по пътищата.

Съгласно проекта на договор, окончателното плащане се извършва след подписване на двустранен протокол за приемане на доставката без забележки, представяне и одобряване на фактура и всички документи, необходими за сертифициране и регистриране на влакчето като превозно средство, движещо се със скорост до 30 км. в час. В случаите, когато са констатирани недостатъци по изпълнението, сумата се изплаща в срока, предложен от ИЗПЪЛНИТЕЛЯ след отстраняването им.

 

Въпрос №8

Моля Възложителя да разясни, дали е задължение на изпълнителя да регистрира и оборудва вагоните със задължителните регистрационни номера от МВР- КАТ?

Отговор №8

Изпълнителят няма задължение да регистрира и оборудва вагоните със задължителните регистрационни номера. Задължението на изпълнителя е да предостави на Възложителя всички документи, необходими за сертифициране и регистриране на вагоните.

 

Въпрос №9

Да считаме ли че е достатъчно единствено представянето па съответните TUV сертификати за типови изпитвания, необходими за регистрация на вагоните в МВР- КАТ?

Отговор №9

Задължението на изпълнителя е да предостави на Възложителя всички документи, необходими за сертифициране и регистриране на вагоните.

 

Въпрос №10

В случай на непризнаване на някой от представените от участника сертификати необходими за регистрация на вагоните от страна на органите на МВР-КАТ, но в същото време производителя представя само тези сертификати, Възложителят в лицето на Община Ловеч ще откаже ли плащане на доставените вагони за влакчето?

Отговор №10

Целта на Възложителя е да получи качествен продукт, който да бъде използван по предназначение, което означава, че същия трябва да бъде регистриран за движение по пътищата.

Съгласно проекта на договор, окончателното плащане се извършва след подписване на двустранен протокол за приемане на доставката без забележки, представяне и одобряване на фактура и всички документи, необходими за сертифициране и регистриране на влакчето като превозно средство, движещо се със скорост до 30 км. в час. В случаите, когато са констатирани недостатъци по изпълнението, сумата се изплаща в срока, предложен от ИЗПЪЛНИТЕЛЯ след отстраняването им

ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

МИНЧО КАЗАНДЖИЕВ

Кмет на Община Ловеч

5 коментара

  1. Лъжи и инсинуации са Вашите писаници, г-н Иванов. Нещото за 300 000 лева беше, е и ще бъде регистрирано като метро композиция. Ловеч – град с метрополитен. Като не може над земята, отиваме под нея.

    “Казанджиев опитва да регистрира влакчето като каруца! ”

    https://www.youtube.com/watch?v=Oe3vZGvYLpA

    Браво, Мин Чо! Браво, Кмете!

  2. трябва да се извикат; господари на ефира; и да попитат кмета и за много други поръчки

  3. Лайквам,защото пак се поставя на вниманието на ловчалии поредно”вмирисване” на “човечеца” ! Никога не съм си го избирала,няма и да го !!!!

Comments are closed.