irinahristovapmg1703161На 12 и 13 март в Бургас се проведе пролетното Национално състезание по физика. Единствен представител от Ловеч бе Ирина Христова от 10 в клас на ПМГ с учител Снежана Генова.

За пореден път Ирина се справи блестящо и от близо осемдесет участници в нейната възрастова група заслужи трета награда. Предвид и това, че не отдавна тя се класира за Националния кръг по физика с трети резултат в страната, за домакин на тази национална изява през учебната година е определена Природо-математическата гимназия.

5 коментара

  1. “Предвид и това, че неотдавна тя се класира за Националния кръг по физика с трети резултат в страната…”

    Г-н Георгиев, хвърлих един поглед на резултатите. Нашето момиче е трето в списъка, но резултатът му е равен с тези пред него. Има няколко деца на първо място с 29.5 точки (при максимум 30) и Ирина е едно от тях. Освен, ако няма още някакъв критерий, който е невидим в класирането.

  2. Желанието на Ирина да учи в СМГ остана неосъществено, но г-жа Снежана Генова и ръководството на училището видимо полагат доста грижи и усилия, за да компенсират това.
    С нейната амбиция и упоритост не ми се мисли какво щеше да постигне с Илиян Илиев.

  3. …За това, че успява за разлика от други учители по тази дисциплина в същото училище да формира в ученици като Ирина Христова борбеност и желание за успехи! Браво Ирина!

  4. Поздравления за г-жа Генова!

Comments are closed.