jenigerb2301162Областният управител Ирина Митева, областният клубен ръководител Калинка Мончева и членът на областното ръководство Вера Георгиева от Луковит, и общинският клубен ръководител на ЖГЕРБ в Ловеч Даниела Събева са участниците от област Ловеч в Третата Национална академия, която се провежда на 22, 23 и 24 януари във Велико Търново. Това съобщават от пресцентъра на партията.

Своеобразен домакин на престижния форум е Председателят Ирeна Соколова. Академията бе открита от зам.-председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Пет са имената на кандидатите за президент, които ГЕРБ обсъжда към този момент. ГЕРБ има своята идентичност и история и е логично партията да участва самостоятелно на тези избори. Ние много сериозно се подготвяме за предстоящите президентски избори, за да бъде предложението ни работещо и да удовлетвори потребностите на всички български граждани“, каза Цветанов. По думите му пред всичките 170 участници „силата на ГЕРБ са нашите добре укрепени структури, защото най-добре подготвената партия винаги побеждава и на президентските избори, и на други избори“.

jenigerb2301163„Днес всеки иска да се упражнява с ГЕРБ, защото малките искат да станат големи и смятат, че конфронтацията е добра среда за създаване на политически живот. ГЕРБ постига резултатите си с толерантно поведение“, заяви още Цветанов и допълни, че „най-силното качество на ГЕРБ е, че в структурите ни има многообразие от специалисти и че всеки един от нас е успял в професията си“. Цветан Цветанов поясни, че целта на тези обучения е да популяризира дейността на правителството, което работи в полза на хората, за да противодействаме на популизма. „Жените са тези, които дават тласък на промяната на общество. Тук трябва да провокираме дебати, които да генерират разговори и в обществото. Искаме да бъдем обединени и успешни“, заяви още той.

Цветан Цветанов направи анализ на резултатите от местните избори през 2015 г. и подчерта, че те са следствие и основание за устойчивост, последователност и предвидимост на политиката на ПП ГЕРБ.

„Ние съумяхме да се съхраним от вътрешни напрежения, каквито наблюдаваме в другите партии. Ние ще издържим на всеки един натиск, защото сме обединени, имаме силен лидер и в структурите ни има многообразие от професионалисти. ГЕРБ успя да преобрази страната ни и да даде сигурност на българските граждани“, заяви още Цветан Цветанов.

В програмата на Академията са включени лекции от социалния антрополог Харалан Александров „Лидерство и социална промяна“, от регионалния министър Лиляна Павлова „Регионално и градско развитие“, от зам.-председателя на НС Димитър Главчев „Развитие и сигурност на законодателната среда в 43-ото НС“, от министъра на околната среда Ивелина Василева Развитие и опазване на околната среда с анализ на резултатите и утвърждаване на културата за превантивно действие“. Участниците дебатираха и с политолога Антоний Гълъбов по темата „Сигурност и несигурност в политическите взаимоотношения“.

В Националната академия на ЖГЕРБ участват още кметът и областен координатор на ПП ГЕЛБ – Велико Търново Даниел Панов и представителят на Фондация „Конрад Аденауер“ за България Марко Арндт.

Утре участниците ще обсъждат „Културно – историческо наследство и археология – сигурност на идентичността и националната ни принадлежност“ с проф. Николай Овчаров, археолог; университетски преподавател; ръководител на екипа, провеждащ разкопките за откриването на античния, средновековен град Перперикон.

1 коментар

Comments are closed.