nikiforovurok1412151Полина Георгиева – Помощник директор в ОУ,,Христо Никифоров” и преподавател по география и икономика

На 11.12.2015 г. заедно с учениците от 7-б клас показахме пред гости как в ОУ,,Христо Никифоров” по интересен начин се формира географската култура на учениците, като част от тяхната обща култура.

На открит урок на тема ,,Населението на Азия” присъстваха Старшият експерт по Обществени науки и гражданско образование в РИО – Ловеч, учители по география и икономика от основни и средни училища, ръководството на училището и главните учители.

Чрез подходяща анимация младите географи пренесоха гостите във величествената Азия, сред пъстрата картина от раси, религии и езици.

Интересна презентация, прекрасни постери и рисунки разкриха пред присъстващите чудна феерия от бита и културата на източните народи.

Заедно пътешествахме до интересни кътчета и посетихме уникални творения на човека в необятния континент.

nikiforovurok1412154Решавайки географски казус, с усет на граждани на България, Европа и глобалния свят, седмокласниците предложиха зрели решения на проблемите на хората в Азия. Сами достиганаха до извода, че днес проблемите не са само на една държава и на един континент – те са глобални, общочовешки.

Седмокласниците изразиха своята съпричастност и толерантност към различните.

Като съвременен учител съм убедена, че в 21-ви век креативността е не по-малко важна от грамотността. Обучението по География и икономика в ОУ,,Христо Никифоров” е нова, различна, интересна дейност, чиято цел е да разшири хоризонтите и да изпълни усилията с нов смисъл, социална ангажираност и удовлетвореност. А точно това провокира творческите способности на младите хора.