rzilovech2912151     За периода 01.02.2016г. – 05.02.2016г. сътрудниците на Дирекция ОЗ, отдел ДЗК при РЗИ – гр. Ловеч извършиха 30 проверки на обекти с обществено предназначение на територията на Ловешка област, от които на 11 детски заведения. Издадено е едно предписание на филиал на ОДЗ с. Галата намиращ се в с. Български Извор за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки свързани с ремонтни дейности.

Контролът върху забраните за тютюнопушене за изминалия период включва общо 58 проверки, от които 10 в обекти за хранене и развлечения. Не са установени нарушения.

Извършена е проверка по жалба за нарушаване на правото за достъп до медицинска помощ от жител на г.Троян, която е неоснователна.

През седмицата са проведени две заседания на Регионалния съвет за контрол на експертизата на временната неработоспособност (РСКЕВН), на който са разгледани 7 жалби срещу болнични листи от Директор ТП на НОИ-Ловеч и Директор ТП на НОИ-София област, насочени за повторна експертиза от ЛКК. В Регионалната картотека на медицинските експертизи са проверени и заверени 135 бр.експертни решения– 135 бр. Новосъздадените медицински експертни досиета са 28 бр.