OLYMPUS DIGITAL CAMERA

С усилени темпове върви ремонтът на отсечката Микре – Соколово, която минава през общините Ловеч и Угърчин. Това стана ясно от проведената днес инспекция на участъка, в която участваха зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, кметовете Корнелия Маринова и Станимир Петков, областният управител Ирина Митева, директорът на  ОПУ-Ловеч инж. Георги Грозданов, зам.-областните управители Георги Терзийски и Драгомир Кавалски, представители на Агенция “Пътна инфраструктура” и на фирмата, извършваща ремонта.

Участъкът е дълъг 15,5 км и ще бъде обновен срещу 5 200 000 лева, осигурени от бюджета на Агенция “Пътна инфраструктура”, съобщи Николай Нанков. „Това е превантивен ремонт и освен стандартните асфалтови дейности ще се положи износващ слой, прави се смяна на банкети и бордюри. Ширината на пътното платно ще е 6,5  м и 8 м в населените  места. Ще се изграждат и нови водоскоци, канавки и ще се положи адекватна полимерна пътна маркировка. Ремонтът обхваща най-амортизираната отсечка. Остават още 7 км до Ловеч, които са ремонтирани през 2006 г.“, обясни Николай Нанков.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Това е алтернативен път за Ловеч и след ремонт ще стане много удобен за ползване. Освен това е много живописен, скъсява разстоянието до София и мнозина го предпочитат, обясни кметът Корнелия Маринова. След  рехабилитацията ще се разтовари участъкът по главен път София –Варна, където край Микре често стават катастрофи, поясни Маринова. До край на летния сезон ремонтът трябва да завърши, стана ясно от срещата.

Работниците вече започнаха да полагат асфалт в участъка, който е най-близо до Ловеч. Поради ремонта предстои да бъде затворен за МПС участъкът от разклона на Микре  до Соколово, като колите от Угърчин към Ловеч ще  трябва да минават по републикански път I – 4. От Соколово към Ловеч пътят ще се затваря само в едната лента, така че ще може да се преминава.

През 2017 г. има пълна възможност да започне ремонт и на обходния път на Ловеч от отсечката за Горан до разклона за Хлевене, включително с мостовете и тунела, съобщи Николай Нанков. Средствата са осигурени по ОП „Региони в растеж“.