huliganilv912156Павлин Иванов

Чета и не разбирам. „Левски“ разпространиха текст, описан като декларация. В нея се казва „Няма да търпим и своеволията на полицията. Не поради намесата им срещу проявите на вандализъм. Тук отново няма да си затворим очите и да кажем на черното бяло. Обръщаме внимание за десетките пострадали невинни привърженици. Ударените жени и потрошени автомобили в Ловеч.“

Въпросът, които всеки дори полуинтелигентен човек би трябвало да си зададе е, нормално ли е да бъде опустошен стадион, спортна зала, имущество, с „основателната“ причина – спорни решения на съдията на мача.

Нормално ли е, „любителите“ на футбола да паля, чупят, трошат?

Дали е нормално, на всяко идване на тези фенове в Ловеч, да има арестувани за очевидно нарушаване на обществения ред?

Нормално ли е, някой си, да си позволи да оказва съпротива на полицията не изпълнявайки разпореждания, да влиза в бой, да псува, дърпа, бие, точно тези, които му пазят задника в живота?

Защо след всеки мач има ранени полицаи, на които работата им е да опазват нормалните хора от именно такива фенове, които документирано нарушават обществения ред?

Футболът е празник! Празник за сетивата, красота, интелект!

Лично аз това харесвам. Това е причината да очаквам с нетърпение мачовете на Барса, Байерн, Арсенал. Наслаждавам се на умения, техника, тактика, изпълнения. Обичам здравите мачове, в които футболът е водещ.

Във всеки мач на „Левски“ в Ловеч, водещи са изстъпленията на ултрасите, а не футболът. След всеки мач отразяваме ранените и арестуваните, а не качеството на играта.

huliganilv912157Има нещо адски сбъркано в „отбора на народа“!

И на кой народ? На наследниците на Апостола на свободата Васил Левски, който е приет от всички българи за светец или на „народа“, за когото патриотизма се изчерпва единствено с облепяне със стикери на Левски във формата на пречупен кръст и опустошаване на всичко по целия път на агитката?

Много въпроси. А отговорите са прости.

Примерът е Англия. След масови подобни прояви, държавата решава да сложи ред. От години, „любителите“ на футбола подобни на ултрасите на „Левски“ не се допускат до стадионите.

На тяхно място, вече са много жени, деца, възрастни хора, които отиват да се забавляват и да гледат спектакли по терените на кралството.

Защо се страхуваме да въведем ред?

3 коментара

  1. теaтърa е нa центърa .. кaт искaш дa ти тихо и спокойно с семките пред телевизорa .. чули – недочулии пишaт некви спекулaций дa ви иaм редaкторите .. дa тъпо е зa имaш 37 фенa “дa пеят” и 90 дa чоплят семкии

Comments are closed.