obskmet2602151Кой смята, че Пенков няма да има „обективна“ възможност да присъства на заседанието?

Павлин Иванов

Твърде странно предложение на Председател Тихолов шокира общинските съветници. В точката от днешното заседание на икономическата комисия, относно разглеждането на участието на представителя на община Ловеч в общото събрание на „ВиК“ Ловеч, е включен странен допълващ текст.

С решение на Общински съвет за представител на община в Общото събрание е гласуван и избран Пенко Пенков – председател. Като такъв, той трябва да представи волята на Общински съвет при гласуванията, която ще бъде изрично упомената чрез конкретно решение на местния парламент.

Изведнъж, в рутинният текст на предложението за решение е вмъкнато ново изречение с изключително странен и притеснителен текст. В него се казва, че Общински съвет упълномощава и кмета Казанджиев да представлява Съвета на въпросното Общо събрание, при ОБЕКТИВНА невъзможност на Пенков да присъства.

Изникват няколко логични въпроса:

На какви обективни факти, някой решава, че Пенков няма да присъства на Общото събрание на „ВиК“ Ловеч?

Готви ли се нещо срещу Пенков, за да не може да участва в събранието?

Кой има информация за „обективната“ бъдеща невъзможност, щом се предлага нов, допълващ, но пределно ясен текст – при обективна невъзможност на Пенков, Казанджиев да представлява Община Ловеч?

Трябва ли да се притеснява ловешки общински съветник от готвено събитие срещу него?

Доказателството, будещо притеснение е записано в предложението за решение.

Обратно, никакъв публичен факт не говори за “невъзможността” на Пенков да присъства на събранието.

Какво става в Ловеч?