mieneulici1505131Павлин Иванов

Миенето на улиците в Ловеч тече по график. Не съм убеден, че това трябва да е новина, но когато хората със спомени от соца видят точно същия камион с точно същият мияч на улицата и неговия маркуч, съм убеден, че се появят мили спомени от детството. Помните ли, колко от нас, момчетата искахме да станем миячи на улици?

От друга страна, миенето на улиците трябва да е новина, защото се случва дори по-рядко от съобщенията на очевидци, че са видели бялата лястовица.

За да съм честен, за последните 6-7 години, само веднъж съм успял да заснема събитието. Вчера за втори имах уникалният шанс да направя нова снимка.

Преди няколко години бях в Сърбия за около седмица. Бях изключителни изненадан, че в тази държава, всеки божи ден улиците, площадите, тротоарите се мият. Всеки ден! Бях втрещен обаче, че в техните новини, това събитие отсъства. Но какво ли разбират сърбите от новини? Те и от тенис толкова разбира, след като Гриши опердаши Ноле, но това е друга тема.

За толкова години местно самоуправление в Ловеч, лично аз не съм си отговорил на въпроса защо цяла година дишаме прахоляци, а се мие само веднъж?

Вероятно е много скъпо, вероятно водата също е много скъпа, бензина също, вероятно има продължителни периоди, в които просто няма вода. Знае ли човек къде е истината, а и на кой ли пука.

Но, както казва един тотално провален телевизионен водещ:

Имаме новина! Ловешките улици се мият!