prazniklovech11051648    „Имаме визия, имаме достатъчно разумни гласове в Общинския съвет, имаме пълната подкрепа на правителството. Затова вярваме, че голяма част от планове на общинското ръководство за икономическо възраждане ще се реализират. И ако някой ви каже, че не може след дълго безвремие един град да се възроди,  само след броени години вие ще може гордо ще му отвърнете: Може! Елате да видите Ловеч!“

С тези думи завърши днес тържественото си слово кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. То бе произнесено пред катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий“  пред събралото се гражданство, гости на града и почетна гвардейска част.

Корнелия Маринова пожела бързо възраждане на икономиката, селищата в общината да станат добро място за живот, работа и почивка.

Кметът откри празника пред катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“, в който по-рано сутринта ловчанският митрополит Гавриил и епископ Сионий отслужиха молебен за здраве и благополучие и божествена света литургия.

prazniklovech1105164Тържественото издигане на знамето на Община Ловеч  бе извършено от национална гвардейска част под звуците на химна.

На стълбището на храма, където преди стояха официалните гости, сега имаше 115 горди потомци на Пипковите ученици. Те изпяха химна на “Върви, народе възродени“ и после пуснаха 115 балона в небето. Точно преди 115 години за първи път тази песен е прозвучала в ловешкото училище, написана от Панайот Пипков.

Специални гости  за празника бяха депутатът Антон Долапчиев, областният управител Ирина Митева, Тотю Младенов – съветник на министър председателя на Р България, , общински съветници, почетни граждани на Ловеч, кметове на други общини, като Троян и Тетевен.

Сред гостите за 11 май бе и делегация от побратимения на Ловеч град Лотошино, Лотошински муниципален район, Русия. Групата се води лично от кмета Екатерина Долгасова. Тя връчи  „Почетен знак на Лотошински район „За особен принос“ на кмета Корнелия Маринова, на общинския съветник Минчо Казанджиев и на митрополит Гавриил.

За празника бяха получени много поздравителни адреси, включително от президента на републиката Росен Плевнелиев.

По-късно на тържествена церемония в ресторант „Ловеч“ беше подписан меморандум за сътрудничество между „Национална компания Индустриални зони“ и Община Ловеч. Подписите под документа са на Николай Ценков от НК „Индустриални зони“ и на кмета на Ловеч Корнелия Маринова. На церемонията в Ловеч Министерството на икономиката бе представено от Никола Стоянов  – зам.-изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия.

По-късно по улиците на града се проведоха щафетите „Пламъчета сини“ и „Ловеч 2016“.

В награждаването се включи и специалният гост на празника Ивелина  Василева, министър на околната среда и водите, която въпреки напрегнатия ден за правителството успя да дойде до Ловеч. Тя даде и пресконференция в кабинета на кмета на Общината, а след това се включи и в заключителната вечер на Ловешките музикални вечери.

Така Ловеч отбеляза Празника на града за 23-а поредна година и за първи път с общинско ръководство, съставено от ГЕРБ и Реформаторския блок.

 

7 коментара

  1. Да оправят първо дупките по пътищата в Ловеч.

  2. Минчовата схема се започва. Само приказки и нищо друго

  3. Г-жо Маринова, къда са работните места?Всичко друго са празни приказки и прах в очите на хората.

  4. Ама нямат визия да премахнат храма на сатаната понеже им помага да остават на власт. Европейска работа какво да се прави. Като бяхме в лошия СССР този площад си стана хубав, Европейски ама като влязохме в ЕС се осра.

Comments are closed.