ilpeev3107141Уважаеми жители на община Троян,
Днешното ми изявление е свързано с с т.нар. „Разбойници на България“. Разбойници, които от 25 години са наметнали тогите на властта в България на всички нива и водеха, водят и вероятно ще продължават да водят Родината ни и българите към окончателна разруха на държава и държавност и прогонване или прикрит геноцид над населението.
Тези „разбойници“ отдавна са се самоопределили като политическа класа.
Само преди два дни, тези разбойници, извинете, представители на политическата класа, без да им мигне окото гласуваха поредния огромен външен заем от 3,5 млрд. Някой ще каже – нищо ново. Само че случаят е по-особен. Ако досегашните заеми се вземаха за да има от къде да крадат разбойниците-политици, /помните в друго изявление ви казах, че те вече крадат в бъдеще време, чрез заеми/ – днешният нов заем е необходим, за да покрие един грандиозен банков обир в КТБ, където едни представители на разбойниците ограбиха други представители на разбойниците, чиито пари съвсем не случайно са в тази банка. Казват, имало при лихвите специални преференции за всеки разбойник, който си влага откраднатите пари в тази банка. А и нали един бивш министър-председател, който в американското списание „Конгрешънъл куотърли“ наричат, цитирам – „гангстер номер едно на България“, държеше почти всички пари на държавата в тази банка. Даже и на един разбойник не би му минало през ума, че тази и такава банка може да фалира. Още повече, казват и пишат по електронните медии, че тази банка финансираше всякакви разбойници и разбойническите им предизборни кампании, с което се е превърнала в „банката на разбойниците“.
Разбира се – всяко чудо за три дни. Разбойниците бързо се взеха в ръце, гласуваха в НС огромния кредит, който не друг, а нещастния, страхлив и безхаберен българин ще плаща и отново се отдадоха на цирково-политическите си разбойнически номера. За всеки случай и за да не вземе някой от раята да попита „абе, няма ли виновни за този пореден пладнешки обир“ – набързо бяха арестувани една касиерка и един третокласен чиновник. Възможно е нашата славна и независима прокуратура да е арестувала и чистачката и шофьора на банката, аз поне не знам.
Разбира се, нито собственика, нито представителите на надзорния съвет на тази банка, нито някой от надзора на БНБ, вкл. Управителя на БНБ, нито коя да е „бяла якичка“ от обслужващия мутро-политически ънърграунд не бе пипната от нашата славна и много независима прокуратура. С две думи – за този пореден грандиозен банков обир – отново виновни няма! То кога ли е имало през всичките тези 25 години.
Днес всичките продажни медии ми цитират Президент, слугински политолози, социолози, икономически светила и различни овластени представители на разбойническата класа, които за пореден път промиват мозъците и втълпяват поредната мантра на раята-електорат, че „трябва да спасим финансовата система“.
Хайде, бе! Кое и какво да „спасим“ в крайна сметка – да спасим банката на разбойниците, в която едни разбойници окрадоха други разбойници?
Защо в крайна сметка се случват подобни неща и продължават да се случват през всичките тези 25 години? Защо Председателят на НС проплака, че Парламента в Парламентарната ни Република дори нямал правото да „обърне внимание“ на тази банка, защото „законът бил такъв“?
Отговорът е елементарен – с активното участие на всички партии, добрали се до българския парламент и до българското правителство, се създадоха и утвърдиха практики на пълен произвол при приемането на закони и още по-голям – при приемането на подзаконови нормативни актове. Абсолютно безпардонно, без задължителната оценка на въздействието и каквато и да било приложимост, лавинообразно се създават закони, наредби, постановления, указания и т.н., които не решават нито един проблем в обществото. Това не пречи на всеки председател на НС да отчита с гордост колко много закони са приети или изменени. И да признава с половин уста, че те май изобщо не работят. Какъв е смисълът тогава? Много просто – да се изпълнят поръчките на клиентелата. Приеманите от парламента закони са лоши, защото те не защитават принципи, а напротив, по целесъобразност, ги пренебрегват. И резултатът е, че интересите на фирмите, които са част от партийните обръчи, са обслужени, за сметка на можещи и знаещи, които не искат да коленичат и да целунат политическата мутро-височайша ръка или нещо друго.
В крайна сметка, днес можем да констатираме напълно логично и обосновано следния факт – България падна под партийно робство!!!
25 години безхаберния българин и голяма част от циганите, които паразитират на гърба на българите, избираха разбойниците и крадците на България и българите. В крайна сметка избраха собственото си поробване и днес можем да говорим за тотално тържество на автопартийното робство.
Българите избраха в крайна сметка да живеят в държава с неадекватни закони, които са неработещи или обслужващи единствено разбойниците и цялата овластена и сенчеста мафия. Българите избраха да живеят в държава и общини без правила, в която всяка овластена мутра-разбойник е недосегаем и може да прави каквото си иска и винаги за сметка на данъкоплатеца.
Вие, уважаеми общински съветници от Троян сте свидетели, че в началото на този мандат с колежката П.Ковачева внесохме и по някакво чудо вие приехте две правила, касаещи командировките на общинските съветници в чужбина. По-малко от година по-късно, вашият председател на ОбС предложи, а вие приехте тази правила да отпаднат. Защо ли? Ами защото и вие не искате правила. Защото и вие се изживявате като част от гореспоменатата политическа класа, на която правилата не са удобни и за да може някои от вас да се самоизбират и да се самоизпращат на околосветски пътешествия, какъвто е случаят с поредната туристическа трупа от ОбС Троян до Елванген в Германия. Че половината от трупата не са председатели на комисии /както сапунисахте населението/ е най-малкия проблем.
Големият проблем е, че години наред определени хора в тази община обикалят света и за тези многобройни години – нито една добра практика, нито едно разумно решение, нито един опит нещо да се промени в тази обезлюдяваща и западаща община не предложиха, решиха и въведоха.
И тук е момента да запитам г-дата Акимов и Енкин от позицията им на бивши кметове – не се ли напътувахте през всичките тези години? То, че полза никаква за община Троян от вашите туристически воаяжи нямаше и продължава да няма – ами поне дънки и шушляк успявате ли да си купите… по-скоро да ви купят? Ако се абстрахираме от мащабите – вие и не само вие с какво сте по-различни от гореспоменатите „строители“ или рушители на днешна България?
А най-страшното, което вече е и отчайващо, че мнозинството от българите са се навряли в мишите си дупки и пресмятат „нашата“ партия дали ще победи „вашата“ партия. А при тази ситуация на партийно робство, това е възможно най-логичното занимание за всеки роб, докаран до позицията на един несъмнен идиот.
Свободата и демокрацията се бранят и отстояват със сърце и душа. Със сърца на мишки и души в партийни окови – друго не може да се очаква и нищо не може да се промени!
Завършвам с един цитат от „Свободна България“:
„Крадецът ти отнема кола, пари, часовник, телефон или друго материално благо.
Политикът ти отнема здравето, образованието, работата, пенсията, къщата и достойнството.
В първия случай крадеца избира теб, във втория случай ти избираш крадеца.“
Вие, уважаеми граждани на Троян, сте на ход!

31.07.2014, Троян
Инж.И.Пеевски …………………………
Общински съветник в ОбС Троян

2 коментара

  1. 10 опорни точки на доброто управление: Ще добиваме шистов газ – няма да добиваме и после пак ще добиваме; Ще строим Белене – няма да строим Белене ; Ще увеличаваме пенсиите – няма да ги увеличаваме; Ще влизаме в Еврозоната – няма да влизаме; Ще вземаме кредит от МВФ – няма да вземаме; Ще актуализираме държавния бюджет – няма да го актуализираме; Ще подкрепяме закон за КТБ – няма да го подкрепяме; Ще въвеждаме банкова ваканция – няма да въвеждаме; Ще избираме нов гуверньор на БНБ – няма да избираме; Ще влизаме в пленарна зала – няма влизаме;

Comments are closed.