peevski108121Уважаеми жители на Община Троян,

В днешните български медии четем: България спря плащанията по „Околна среда“

Разбира се, това е само констатиращо, защото на практика – едва ли някой журналист или медия ще се осмели да стигне до калното дъно. Да не забравяме, че ЕС си „закупи” голяма част българските медии под формата – “популяризиране на европроектите в България”

Разбира се – на практика Брюксел си закупи и политическата и административната власт на България посредством писаните и неписаните комисионни по т.нар. европроекти.

Основният съучастник на Брюксел – това е продажната колониална администрация, без значение коя партия или коалиция са на власт.

Община Троян в момента изплаща глоби и санкции, равняващи се на всичките ни местни приходи за една година. За да не фалираме – разсрочихме плащанията до 2020 г. Т.е. – през целият “нов планов” период 2014-2020 ние, НАСЕЛЕНИЕТО, ще изплащаме тези грешни пари. Ако нямаше европроекти – поне можехме със същите пари да решим някой от ДНЕШНИТЕ проблеми на община Троян. Да, ама НЕ!

За да бъде гаврата пълна – на всичко отгоре Брюксел, както и колониалната администрация в България ни обясняват, че това били пари на ЕС, с които ни помагали.

НИЩО ТАКОВА! Това са БЪЛГАРСКИ ПАРИ, които от Метрополията Брюксел

1. прибират, с което ни превръщат в нетен донор на ЕС

2. само една част от тях връщат под формата на оперативни и какви ли не програми

3. от тази част, която трябва да върнат по план – само 30-35 % на практика получваме

4. от тази част от 30-35%, които все пак получаваме максимум 40% са реалните вложения. Всичко останало са писани и неписани комисионни за управленци и правоимащи. И ако си мислите, че ЕС не знае за това – много се лъжете. Напълно наясно са, защото точно с този номер си „закупиха” овластения еврослугинаж в България.

5. от същата тази част от 30-35% си връщат до една четвърт /а може и повече/ под формата на глоби и санкции

6. в крайна сметка с нашите пари – те ни казват какви и къде да правим вложенията никой не го интересува решават ли се проблемите в общините или не се решават.

 

Не случайно след 7 години членство в ЕС, България не само не отлепи от дъното, а се окопа още повече. Затова политическата и административната колониална власт в България мълчат относно тоталния провал на първият програмен период 2007-2013

 

Някой от управляващият български еврослугинаж ще обясни ли как така след като изляхме огромни пари да субсидираме земеделието и животновъдството – 80-90% от хранителните стоки по борсите са от чужбина? Какво изобщо сбсидирахме и къде е днес българското земеделие и животновъдство след 7 години “ползотворно” пълноправно членство?

Ще обясни ли някой защо за 7 години субсудирано земеделие и животновърдство – цените на основни хранителни продукти скочиха с 50% и нагоре?

Ще обясни ли някой, например, какво реално има в колбасите и изобщо какви гадости се пробутват на трапезата на днешния българин? Затова ли днес битува максимата – “Ако си ял кремвирши – значи си ял всичко”!

 

Днес в медиите пише – „Кметовете в шок”

От кога са в шок?

Поне в Троян не предупреждавах ли от 6-7 години какво ни чака /по скоро какво ги чака данъкоплатците в общината/, само че тогава мнозина се смееха, а един троянски вестник изпълняваше политическа поръчка да ме дескредитира пред обществото.

Защо днес и управляващите и медиите мълчите?

Защо днес се правите на изненадани?

А тези от т.нар. Сдружение на общините защо се правят на ощипани? Не помните ли, че бяха изпратили писмо до Община Троян, където НЕ препоръчваха да се създаде прозрачна и обществено-контролируема общинска консултантска фирма по европроектите, мое предложение на сесия на ОбС Троян, а в същото време ни поканиха в тяхната консултантска фирма за обслужване и управление на европроекти?

 

Цялата система по т.нар. оперативни европрограми е сбъркана. Сбъркана е по отношение коректното и практически полезното усвояване и капитални вложения в общините. Всъщност – имаме изградена една перфектна мафиотска система за източване, чрез писани и неписани комисионни и до десетократно надути цени на европроектите.

От друга страна – има и конкретни нарушения, но, те са с конкретни извършители, за които има действащ НПК и всякакви опити цялата тази далавера и еврообири да се прехвърля върху нещастния данъкоплатец е меко казано цинизъм.

 

Никога ли не се запитахте, абе как така само в България не можем да си усвоим ПЛАНУВАНИТЕ и ДОГОВОРЕНИТЕ средства по ОП от ЕС? Случайно ли е това? Или е планирано и контролирано за да не преминем границата от 35-40% усвояемост?

Какво е това? – Двойни стандарти? Две скорости /мисля са три, нашата е задната/? А това какво общо има с т.нар. “европейско семейство” или с “общите европейски ценности”?

 

За изминалите 24 години аз лично видях с очите си четири основни форми на масов държавен обир в България:

1. Масова и РМД приватизация – това е обир на съществуващия и създаден от българите през последните десетилетия материален стопански ресурс

2. Банково “дело” и фалити – това е обир на съществуващия български финансов ресурс

3. Европрограми – това е обир на днешния финансов ресурс, създаван от нещастните данъкоплатци и все по-малкото работодатели

4. Заеми – това е обир в бъдеще време от децата на днешните нещастни и безхаберни българи

 

След 7 години пълноправно членство и завършен първи ПЛАНОВ 7-годишен период 2007-2013 – аз искам да знам каква бе ползата, какво постигнахме, как и с колко настигнахме другите европейски държави, защото нали това беше смисълът на тези европроекти. Искам да знам колко са и защо не са усвоени всички /уж/ евросредства. Искам да знам защо от субсидираното българско селско стопанство на масата ми няма български продукти, а има все по-странни хранителни недоразумения, чиято цена непрекъснато расте. Искам да знам защо след 7 години продължаваме да пропадаме и да сме с умопомрачителен демографски срив.

 

Това изявление правя, защото искам да знам – с какви пари днес община Троян финансира грандоманският проект по „Воден цикъл втори етап”, защото:

  1. През ноември Брюксел спря плащанията по оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС)
  2. Еврокомисията трябва да излезе с решение на 27 май. То може да бъде както за размразяване, така и за окончателно спиране на програмата.

И ако ЕК спре програмата – какво правим в Община Троян? Ще разсрочваме нови дългове до 2050-та година, които да плащат децата и внуците на днешните „умни” гласоподаватели, които в пълно съзнание само след месец ще застанат пред урните за евроизборите, без да могат да обяснят „ЗАЩО”?

 

инж.И.Пеевски, общински съветник в ОбС Троян

 

2 коментара

  1. Съветници отляво и отдясно поискаха оставката на кмета на Плевен

    На редовната сесия на Общински съвет – Плевен, Георг Спартански прочете декларация от името на групата съветници от БНД-Обединена десница, с която беше поискана незабавната оставка на кмета на Плевен проф. д-р Димитър Стойков.

    В нея се припомня акцията на ДАНС, проведена в сградата на Община Плевен на 22 април. “Този срамен акт е поредната брънка в една дълга срамна верига, с която може да се охарактеризира управлението на общинските дела в продължение на година и половина от кмета на Община Плевен Димитър Стойков и неговата партия ГЕРБ”. В декларацията се казва още, че не е темата “Зелов”, която вълнува съветниците от дясната опозиция в местния парламент. “Темата, която ни вълнува е “Как се управляват общинските дела в интерес на българските граждани на местната общност, как се харчат европейските пари, как се харчи бюджета изобщо. Как се организират обществени поръчки и търгове за усвояването на средствата?”.

    “За да не стават повече срамни актове в сградата на общината, за да не позорим името на Плевен, нашата група единодушно и категорично призовава кмета на Плевен Димитър Стойков: Г-н кмете, подайте си оставката! Незабавно!”, завърши Георг Спартански.

    Съветникът от групата на БСП Чавдар Велинов прочете декларация от името на групата на БСП в местния парламент. “Над Плевен легна сянката на политическия позор – във въздуха смърди на корупция и брутален рекетнад бизнеса, сянката на пълно пренебрежение към интересите на гражданите на Плевен в името на личната лакомия”.

    В декларацията на съветниците от БСП се посочва, че ако формалната причина е ареста на зам.-кмета Зелов в момент на вземане на подкуп и то в сградата на общината, истинската причина е самоопиянението, което кара човека на властта да си мисли, че може всичко. “Споделяйки справедливия гняв на плевенските граждани поставяйки над всичко основните принципи на демокрацията, ние социалистите от плевенската община категорично изискваме, политическото мнозинство, доминирано от ПП ГЕРБ и подкрепяният от него кмет да понесат цялата отговорност за случващото се в Плевен, което означава оставка на ръководството на изпълнителната власт в лицето на кмета проф. Стойков и провеждане на извънредни избори за нов кмет”.

    Малко по-късно, на извъдредна пресконференция, дадена от от БНД-Обединена десница в една от почивките на заседанието на Общински съвет, Георг Спартански призова колегите си от групата на социалистите в местния парламент.

    “Време е да се обединим върху приоритетите на Плевен, без значение от коя част на политическия спектър сме. Ние от дясно сме узрели за съвместни действия с цел извеждане на общи приоритети и в началото на другата седмица нашата група съветници ще инициира среща със следващата по численост опозиция в местния парламент – БСП и на тази работна среща да уточним, готови ли сме да застанем независимо от диаметрално-противоположното ни политически разположение в политическото пространство, зад общи приоритети в името на Плевен.

    Дошло е време да се спасява Плевен и партийните интереси нямат никакво значение”, каза Георг Спартански. Той каза, че се предвиждат срещи и с колегите съветници от другите политически партии. “Убеден съм, че част от съветниците от ГЕРБ също са готови да застанат зад обща работа в името на интересите на плевенчани, а не на собствената им партия”, допълни Спартански.

    В друга почивка на съветниците, на извънредна пресконференция, Мартин Митев – председател на общинската организация на ГЕРБ в Плевен коментира ситуацията:
    “В декларациите и на двете политически сили не чух конкретни факти и солидни аргументи. Явен е стремежът на тези политически сили да използват случилото се в общината и да го обърнат в чисто политически план, като целта отново е една и съща – с всички сили и средства да попречим на ПП ГЕРБ за пореден път да победи в Плевен на предстоящите избори”.

    Митев коментира също че това, че БНД търси опора в лявото политическо пространство е пореден пример, както на национално, вече и на регионално ниво “за безпринципните опити за обединение на всички срещу ГЕРБ, както и за страх от поредна загуба”.

    http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1253690

  2. Добре казано и на 100% вярно.

Comments are closed.